SOS από τον Τούρκο καθηγητή: Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη και δεν είναι έτοιμη

Πολύ ανησυχητικές οι νέες προειδοποιήσεις από τον γνωστό Τούρκο καθηγητή για σεισμό στην Τουρκία 
1'

Νέες ανησυχητικές δηλώσεις για τον ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο καθηγητής Δρ. Naci Görür.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά έχει από τα καλύτερα στον κόσμο ιστορικά αρχεία σεισμών, ο Τούρκος καθηγητής προκάλεσε σοβαρή ανησυχία με τις νέες δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μετά τον σεισμό στις 17 Αυγούστου 1999, ο επιστημονικός κόσμος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή του Μαρμαρά και είπε ότι η περιοχή γενικά και η Κωνσταντινούπολη ειδικότερα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για σεισμό. Έχουν περάσει 25 χρόνια, αλλά εξακολουθούμε να μιλάμε. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι έτοιμη για σεισμό. Αυτό που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι ένα κλάσμα αυτού που πρέπει να γίνει.

Για να είναι η Κωνσταντινούπολη προετοιμασμένη για σεισμό, η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο λαός της Κωνταντινούπολης πρέπει να ενώσουν τα χέρια, να αλληλοβοηθηθούν και να συνεργαστούν. Η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση πρέπει να επιδείξουν αποφασιστική βούληση και ο λαός πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντα ελέγχου και παρακολούθησης. Διαφορετικά, θα είμαστε πολύ λυπημένοι ως έθνος. Μην ξεχνάτε τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου»