Ιταλία: Εστιατόριο χρεώνει 3 ευρώ κάθε άδειο πιάτο

Το σκεπτικό του εστιάτορα για την χρέωση των πιάτων έχει.... ενδιαφέρον 
Φωτ.: Unsplash
1'

«Για κάθε επιπλέον άδειο πιάτο πληρώνετε 3 ευρώ».

Αυτή είναι η πολιτική για τα μεσημεριανά γεύματα στο Malga Cason Rascesia, στην ιταλική κωμόπολη Ortisei, στην περιοχή των Άλπεων, στα 2.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πολιτική του καταστήματος εστίασης κοινοποιείται στους πελάτες μέσω ενός post scriptum που προστίθεται με το χέρι στο κάτω μέρος του μενού.

Τι απαντάει η διεύθυνση

Ο μάνατζερ Fabio Farinelli εξήγησε τους λόγους του στην εφημερίδα la Repubblica αν και δεν έχει πείσει πολλούς πελάτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται λέγοντας: «Δεν γίνεται να χρεώσεις τρία ευρώ για ένα άδειο πιάτο».

«Συχνά συμβαίνει – εξήγησε ο Farinelli – μια οικογένεια να παραγγέλνει ένα μόνο πιάτο και μετά να το μοιράζει χρησιμοποιώντας τα άδεια πιάτα. Δεν πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι λάθος χρεώνοντας το πλύσιμο, τα μαχαιροπίρουνα, τις χαρτοπετσέτες και το νερό. Όλες αυτές είναι υπηρεσίες που δεν παρέχονται σε εμάς δωρεάν. Η τιμή του άδειου πιάτου είναι ξεκάθαρα γραμμένη στο μενού, όποιος είναι αντίθετος μπορεί να μην το ζητήσει», ισχυρίζεται.