Ουκρανοί: Επιτεθήκαμε τη νύχτα στην Κριμαία - Τι απαντούν οι Ρώσοι

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έκαναν «νυχτερινή επίθεση στην Κριμαία», ωστόσο η Ρωσία απάντησε ότι αναχαίτισε 12 αμερικανικούς πυραύλους ATACMS που εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας
1'

Μετά την πολυσυζητημένη επίθεση στο Κουρσκ, ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε πλοίο στο λιμάνι του Κερτς, στην Κριμαία, και σε πλοίο κοντά στην πόλη Chornomorske, στο δυτικό τμήμα της προσαρτημένης χερσονήσου, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

«Νυχτερινή επίθεση στην Κριμαία», ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης του ουκρανικού στρατού, σε σύντομο μήνυμα Telegram, στο οποίο ανέφερε ζημιά στην προβλήτα του πορθμείου στο λιμάνι του Κερτς και σε ένα σκάφος χωρίς να διευκρινιστεί στο Chornomorske.

Το κανάλι Telegram "Wind of Crimea" ανέφερε σήμερα το πρωί, με βάση πηγές του Στρατού που διοικεί το Κίεβο , ότι η προβλήτα στο Κερτς, στην ανατολική ακτή της χερσονήσου, έχει υποστεί ζημιές και δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει φωτιά στην περιοχή του λιμανιού.

Τι απαντούν οι Ρώσοι

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του αναφέρει ότι απωθήθηκε ομαδική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.

«Απόψε, τα συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν μια ομαδική επίθεση με δώδεκα αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS στη Γέφυρα της Κριμαίας. Όλοι οι πύραυλοι έχουν καταστραφεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.