Μαρτυρικός θάνατος για τρίχρονο: «Ψήθηκε» ζωντανό μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ο πατέρας ήταν για ψώνια

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν οι εισαγγελείς σχεδιάζουν να ασκήσουν ποινικές διώξεις εναντίον του πατέρα του αγοριού
2'

Ένα τρίχρονο αγόρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο, όπου το είχε αφήσει ο πατέρας του για να πάει για ψώνια στην κομητεία Καλαμαζού του Μίσιγκαν με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Καλαμαζού αντιμετωπίζει τον θάνατο ως περιστατικό που σχετίζεται με τη ζέστη ερευνά πόση ώρα ήταν το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ.

Αν και το γραφείο του σερίφη της κομητείας δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πιστεύει ότι το περιστατικό ξεκίνησε σε διαφορετική τοποθεσία, ανέφερε το News Channel 3.

Εάν επιβεβαιωθεί, αυτός θα είναι ο πρώτος θάνατος παιδιού που σχετίζεται με τη ζέστη σε αυτοκίνητο στο Μίσιγκαν φέτος, σύμφωνα με την Kids and Car Safety, μια εθνική ομάδα υπεράσπισης της ασφάλειας των παιδιών.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν οι εισαγγελείς σχεδιάζουν να ασκήσουν ποινικές διώξεις εναντίον του πατέρα του αγοριού.

Ο θάνατος έρχεται μετά από σοκαριστικά πλάνα από κάμερες σώματος της αστυνομίας που κατέγραψαν τη στιγμή που οι πρώτοι διασώστες προσπάθησαν να σώσουν ένα δίχρονο κορίτσι που έμεινε στο αυτοκίνητο από τον πατέρα του για τρεις ώρες.

Ο Christopher Scholtes, ένας μπαμπάς από την Αριζόνα, φαίνεται να κρατά το κεφάλι του με αγωνία και να φωνάζει στους αστυνομικούς πριν πέσει στα γόνατά του σε βίντεο που έλαβε το Inside Edition.

«Σε παρακαλώ, μωρό μου, σε παρακαλώ...» Ακούγεται να παρακαλεί στο βίντεο.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό», ψιθύρισε. «Θεέ μου».

Στο συγκλονιστικό βίντεο, η αστυνομία και το παραϊατρικό προσωπικό φαίνονται να προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναφέρουν στη ζωή το μικρό παιδί, καθώς ο Scholtes φαίνεται να περπατά γύρω από το σπίτι του πανικόβλητος.

Τα άλλα παιδιά του Σολτς, ηλικίας πέντε και εννέα ετών, είπαν στην αστυνομία ότι πέρασε το απόγευμα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και οι ερευνητές είπαν ότι η επιτήρηση της γειτονιάς έδειξε ότι ο Πάρκερ μπορεί να είχε μείνει για πάνω από τρεις ώρες, ενώ οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 40 βαθμους Κελσίου.

Ο Scholtes είπε στους ανακριτές ότι η κόρη του κοιμόταν στο αυτοκίνητο και μη θέλοντας να την ξυπνήσει, άφησε τη μηχανή σε λειτουργία με τον κλιματισμό αναμμένο.

Ο Scholtes, 37 ετών, αντιμετώπισε κατηγορίες στο δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη για φόνο πρώτου βαθμού από σώμα ενόρκων, αφού αρχικά συνελήφθη με μικρότερη κατηγορία αυτή της δολοφονίας δεύτερου βαθμού. Δήλωσε αθώος.