Συναγερμός στη Ρώμη: Σοβαρά προβλήματα με τα απορρίμματα - Γέμισε αρουραίους και φίδια η πόλη

Στους έντονα θερμούς χειμώνες οφείλεται η έξαρση του φαινομένου, λένε οι ειδικοί
2'

«Ζούγκλα» χαρακτήρισε ένας ζωολόγος τη Ρώμη, μετά από την έξαρση παρουσίας φιδιών, σφήκων, γλάρων και αρουραίων στην ιταλική πρωτεύουσα, λόγω ενός συνδυασμού υψηλών θερμοκρασιών και του επίμονου προβλήματος της πόλης με τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με το «The Guardian», ο Αντρέα Λουνέρτι, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στη Ρώμη για τη σύλληψη επικίνδυνων ζώων, είπε ότι έχει δεχθεί αμέτρητες κλήσεις αυτό το καλοκαίρι, ειδικά για φίδια.

Ο πιο κοινός τύπος φιδιού που βρέθηκε στη Ρώμη είναι το φίδι αρουραίων, αν και ο Λουνέρτι έχει αιχμαλωτίσει και τέσσερις οχιές.

Το πρωί της Παρασκευής, έλαβε μια κλήση από μια τραυματισμένη γυναίκα αφού ένα φίδι αρουραίος έπεσε στη βεράντα της. Πρόσφατα κλήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας από την αστυνομία ζητώντας του να απομακρύνει ένα φίδι που βρέθηκε στα αποδυτήρια των γιατρών ενός νοσοκομείου στην περιοχή Parioli.

«Τα βρίσκεις σε βεράντες, σε κήπους, σε σχολικά κτίρια», είπε. «Υπήρχε ακόμη και ένα κρεμασμένο στη σχάρα ενός ανελκυστήρα σε ένα κτίριο κατοικιών, προκαλώντας μεγάλο πανικό. Τα φίδια είναι πολύ καλά στο να βρίσκουν κρυψώνες σε κτίρια, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να φύγουν και να κυνηγήσουν τη λεία τους».

Οι ανατολικοί σφήκες, ένα είδος σφήκας που προέρχεται κυρίως από τη Βόρεια Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, έχουν επίσης ισχυρή παρουσία στη Ρώμη από το 2021, όταν αρχικά εντοπίστηκαν στην περιοχή Monteverde πριν αρχίσουν να φυτρώνουν φωλιές στις γωνίες των παραθυρόφυλλων , αεραγωγούς, μονάδες κλιματισμού, ακόμη και σχισμές αρχαίων μνημείων στο κέντρο της πόλης.

Ο πολλαπλασιασμός τους είναι επίσης συνέπεια των υψηλότερων θερμοκρασιών και των σκουπιδιών.

Ο Lunerti είπε: «Η Ρώμη πρέπει πραγματικά να ελέγξει τη διαχείριση των απορριμμάτων της, διαφορετικά θα δούμε ακόμη περισσότερα φίδια και σφήκες, για να μην αναφέρουμε τους αρουραίους και τους γλάρους».

Σχετικές ειδήσεις