BBC: Θα μπορούσε ο Πούτιν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα;

Ρωσία - πυρηνικά: Ο Matthew Savill από το βρετανικό think tank Royal United Services Institute απάντησε σχετικά στο BBC

BBC: Θα μπορούσε ο Πούτιν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα;
1'

Με όσα συμβαίνουν στον πόλεμο της Ουκρανίας το τελευταίο διάστημα αναπάντητο ερώτημα παραμένει πώς θα απαντήσει ο Πούτιν στην εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ.

Ακόμη πιο σοβαρό ερώτημα είναι αν θα μπορούσε ο Πούτιν να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα για να εκδιώξει τα ουκρανικά χερσαία στρατεύματα.

Ο Matthew Savill από το βρετανικό think tank Royal United Services Institute απάντησε σχετικά στο BBC:

Εδώ είναι που μπαίνουμε στο πεδίο των ευρέων εικασιών. Οι Ρώσοι έχουν διατυπώσει σταθερά απειλές για πυρηνικά όπλα. Οι Ουκρανοί θα υποστήριζαν ότι έχουν προκαλέσει αρκετές φορές την μπλόφα της Ρωσίας. Οι Ρώσοι δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σοβαρή δύναμη πυρός στο εσωτερικό της Ρωσίας στις δικές τους αστικές περιοχές για να εκδιώξουν τους Ουκρανούς. Αλλά είναι δύσκολο να δούμε τους Ρώσους να χρησιμοποιούν ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στο δικό τους έδαφος.

Μπορεί να το απειλήσουν την Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα τα αντίποινά τους εναντίον της Ουκρανίας είναι πιο πιθανό να είναι μια εντατικοποίηση της εκστρατείας κρούσης μεγάλου βεληνεκούς εναντίον των ουκρανικών υποδομών, των ηλεκτροπαραγωγών και άλλων πολιτικών στόχων για να προκαλέσουν πολιτικό πόνο στον Ζελένσκι, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή