Γάζα: Αισιοδοξία από το Ισραήλ όσον αφορά την πρόοδο στις συνομιλίες για απελευθέρωση των ομήρων

«Η ομάδα διαπραγματευτών εξέφρασε επιφυλακτική αισιοδοξία στον Μπενιαμίν Νετανιάχου», υπογραμμίσθηκε από το πολιτικό του γραφείο.
AP.
1'

Η ομάδα των Ισραηλινών διαπραγματευτών εμφανίσθηκε «επιφυλακτικά αισιόδοξη» όσον αφορά την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε (17/08) το γραφείο του Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ομάδα εξέφρασε επιφυλακτική αισιοδοξία στον Πρωθυπουργό αναφορικά με την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με βάση την τελευταία αμερικανική πρόταση (η οποία βασίζεται στο πλαίσιο της 27ης Μαΐου)», τονίσθηκε στην ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού, τελευταίου γύρου των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο του Νετανιάχου συμπλήρωσε ότι ελπίζει η πίεση που ασκείται στην οργάνωση Χαμάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους διεθνείς μεσολαβητές να βοηθήσει, ώστε να αρθούν οι αντιρρήσεις της και να επιτευχθεί πρόοδος.

Την Παρασκευή, η Χαμάς τόνισε ότι απορρίπτει «τις προϋποθέσεις» που θέτει η νέα πρόταση, καταγγέλλοντας τις «αμερικανικές διαταγές».