Ανησυχία στα Βαλκάνια: Γιατί ο Ράμα θάβει δηλητηριώδη αέρα στα τούνελ της Αλβανίας

Την ερώτηση έθεσε ο Σαλί Μπερίσα αλλά απάντηση φυσικά δεν πήρε...
2'

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, έκανε μια σοβαρή καταγγελία το απόγευμα της Πέμπτης, ισχυριζόμενος ότι τα τούνελ της Αλβανίας χρησιμοποιούνται για την ταφή επικίνδυνων δηλητηρίων. Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην οδό «Μουσταφά Ματοχίτ», ο Μπερίσα αναφέρθηκε σε πλοία που φέρεται να μεταφέρουν χημικά απόβλητα από την Αλβανία προς την Ταϊλάνδη.

Ο Μπερίσα υπενθύμισε τις αντιδράσεις του παρελθόντος, όταν η κυβέρνηση είχε δεχθεί να καταστρέψει τα χημικά όπλα του Σύρου δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Αλβανία, χωρίς να ενημερώσει ή να ζητήσει τη γνώμη του λαού. Αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες που εμπόδισαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, τονίζοντας τον κίνδυνο για τη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που υποδηλώνουν πως επικίνδυνα δηλητήρια έχουν θαφτεί σε τούνελ στην Αλβανία. Παρότι ο ίδιος δεν έχει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, υπογράμμισε ότι η υποψία αυτή είναι εξαιρετικά ανησυχητική, ιδίως επειδή τα υπόγεια νερά της χώρας είναι πιο άφθονα από τα επιφανειακά.

Ο Μπερίσα κατήγγειλε τη μυστικότητα γύρω από τη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων, κάνοντας λόγο για «κρυφές και μυστικές διαδικασίες» που αποσκοπούν στον πλουτισμό της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα. Κατά τον Μπερίσα, οι αναφορές αυτές υποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές αρχές εμπλέκονται σε αδιαφανείς και παράνομες δραστηριότητες με τοξικά υλικά, που περιφέρονται από τη μια θάλασσα στην άλλη.

Ο Μπερίσα κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί ένα τερατώδες έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των Αλβανών. Τέλος, κατήγγειλε τη σιωπή των κυβερνητικών αξιωματούχων και ζήτησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τις ουσίες που εισάγονται και καταστρέφονται στη χώρα.

Πηγή: himara.gr