Πέθανε ο Αλέν Ντελόν: Θρήνος στο παγκόσμιο σινεμά για τον ηθοποιό με την αγγελική ομορφιά

Φτωχότερος ο χώρος του παγκόσμιου κινηματογράφου μετά το θάνατο του Αλέν Ντελόν 
2'

Ο Γάλλος ηθοποιός, Αλέν Ντελόν, γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935, πέθανε σήμερα 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 ετών.

Ο Αλέν Ντελόν πέθανε στο σπίτι του στο Ντούσι, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή τα τρία παιδιά του. Θρύλος του κινηματογράφου, αφήνει πίσω του μια εξαιρετική καριέρα, αλλά και μια εξαιρετικά ρομαντική ζωή.

Η αγγελική ομορφιά του και η ιδιαίτερη παρουσία του έφεραν επανάσταση στον κινηματογράφο στις ταινίες των Clément, Melville και Visconti.

Από την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία το 1957, σε ηλικία 23 ετών, ο Ντελόν εμφανίστηκε σε 88 ταινίες και σε επτά τηλεοπτικές ταινίες. Σκηνοθέτησε επίσης 2 μεγάλου μήκους ταινίες κι έκανε την παραγωγή σε 32.

Ήταν ο Swann, ο Zorro και ο Chaban-Delmas, γράφει ο Le Figaro και συνεχίζει για τους ρόλους του: Φύτεψε ένα τσεκούρι πάγου στο πίσω μέρος του λαιμού του Τρόστσκι και κατέκτησε το Σύδνε της Ρώμης. Έπαιξε τον Σιμενόν, δούλεψε για τον Γκοντάρ στα τέλη της ζωής του, αυτόν που τον είχε αποφύγει το νέο κύμα.

Σε όλη του την καριέρα, συγκρίθηκε με το alter ego του, τον Jean-Paul Belmondo. Οι δυο τους αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον στο Borsalino (1970), συναντήθηκαν ξανά στο Une chance sur deux (1998). Είχαν κουβαλήσει στους ώμους τους τον γαλλικό κινηματογράφο.

Πολύ περισσότερο από ηθοποιός, γράφει η Le Parisien, ο Αλέν Ντελόν ήταν ένας μύθος, μια εικόνα, ένας Γάλλος ήρωας του οποίου το πρόσωπο και το όνομα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Μια «ομορφιά του διαβόλου» που στα 74 της έγινε το πρόσωπο μιας μάρκας αρωμάτων χάρη σε φωτογραφίες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960. Λες και, από τότε, κανένα άλλο πρόσωπο δεν είχε ταιριάξει με αυτήν την τελειότητα, αυτή τη χάρη.

Σχετικές ειδήσεις