Όταν ο Αλέν Ντελόν μαγεύτηκε από τη Τζένη Καρέζη

Το άγνωστο σε πολλούς φλερτ του σταρ του σινεμά με τη Τζένη Καρέζη 
2'

Η είδηση του θανάτου του σταρ του σινεμά Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών, έχει σκορπίσει θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο.

Ο γοητευτικός ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Ντούσι, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή τα τρία παιδιά του. Θρύλος του κινηματογράφου, αφήνει πίσω του μια εξαιρετική καριέρα, αλλά και μια εξαιρετικά ρομαντική ζωή.

Το 1960, ο Ντελόν είχε επισκεφθεί για λίγες ημέρες τη χώρα μας, την περιόδο που ήταν ζευγάρι με την Ρόμι Σνάιντερ. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Ελλάδα, ο ηθοποιός συναντήθηκε με τη Τζένη Καρέζη στην Επίδαυρο και αναμεσά τους δημιουργήθηκε αμέσως μια «σπίθα» και ένα στιγμιαίο φλέρτ.

Ο Νίκος Μαστοράκης έγραφε στην εφημερίδα «Εμπρός» για την επίσκεψη του Ντελόν στην Ελλάδα:

«Τόπος του εγκλήματος ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου ο Αλέν Ντελόν, συνοδευόμενος από τη Ρόμι Σνάνιντερ και τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, παρακολούθησε την παράσταση της τραγωδίας “Εκάβη” με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού. Καθισμένοι στα διαζώματα του θεάτρου παρακολουθούσαν ως θεατές την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη. Σε κάποια στιγμή οι δύο Έλληνες ηθοποιοί κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και κάθονται δίπλα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν έριχνε το βλέμμα του προς την πλευρά της Καρέζη, η οποία ανταπέδιδε με ένα ευγενικό χαμόγελο, κάνοντας έξαλλη τη Σνάιντερ. Αργότερα, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Ντελόν, αν του αρέσει ως γυναίκα η Τζένη Καρέζη, εκείνος απάντησε: Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!».

Μάλιστα το ρεπορτάζ της εποχής μεταφέρει πως το φλερτ μεταξύ τους είχε και συνέχεια... στη στην τραπεζαρία της πρώτης θέσης του πλοίου που μετέφερε τους ηθοποιούς στην Αθήνα, απ’ όπου και oι φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Νίκος Μαστοράκης.

Μάλιστα, το 2014 τις είχε βγάλει από το χρονοντούλαπο του και τις είχε δημοσιεύσει ξανά.

Σχετικές ειδήσεις