Αλέν Ντελόν: Και τώρα «σφαγή» για την περιουσία - Η τελευταία σύντροφος, τα παιδιά και η διαθήκη

Αλέν Ντελόν: Τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φάμπιεν, τσακώνονται δημόσια εδώ και μήνες σε έναν καταστροφικό καταιγισμό κατηγοριών και νομικών ενεργειών
Associated Press
5'

Με το μελάνι στην είδηση του θανάτου του Αλέν Ντελόν να μην έχει στεγνώσει καλά, μέγιστο ζήτημα δημιουργείται σχετικά με το πώς θα μοιραστεί η περιουσία του.

Κι αυτό επειδή τουλάχιστον περίπλοκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι σχέσεις μεταξύ του Αλέν Ντελόν και των παιδιών του.

Σύμφωνα με τη Le Parisien ήταν σκληρός έναντι των δύο αγοριών του, του Άντονι και του Αλέν-Φαμπιέν. Για την Anouchka, με την οποία μοιραζόταν τη σκηνή, ήταν ένας λιγότερο αμφίθυμος πατέρας.

Ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν τον θάνατο του ηθοποιού αυτή την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών, στο σπίτι του στο Ντούσι.

Ο πατέρας, Αλέν Ντελόν, είχε μόνο αρμονικές σχέσεις με την κόρη του, Anouchka, που γεννήθηκε το 1990. Αν και δεν διέκοψε ποτέ τους δεσμούς του με τους γιους του Anthony, που γεννήθηκε το 1964, και Alain-Fabien, που γεννήθηκε το 1994, ο θρύος του γαλλικού σινεμά συνέχισε να έχει καυγάδες και συμφιλιώσεις μαζί τους. Συχνά μέσω των ΜΜΕ.

Οι δημόσιοι τσακωμοί

Τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φάμπιεν, τσακώνονται δημόσια σε έναν καταστροφικό καταιγισμό κατηγοριών και νομικών ενεργειών.

Τα «άπλυτα» της οικογένειας Ντελόν βγαίνουν στη φόρα με καταιγιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του ηθοποιού, Christophe Ayela να χρειαστεί να σημάνει συναγερμό, όπως είχε αναφέρει ο Guardian στις αρχές του χρόνου. «Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και όλες οι πλευρές πρέπει να ηρεμήσουν. Φτάνει», είπε η Ayela.

Πίσω από τον μακρύ πέτρινο τοίχο του κτήματος Ντελόν, γνωστό ως La Brûlerie, που εκτείνεται για 2,3 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου προς το χωριό Douchy-Montcorbon στο διαμέρισμα του Λουαρέ της κεντρικής Γαλλίας, ο αγαπημένος ηθοποιός φέρεται να είχε γίνει «πιόνι» σε μία άγρια κόντρα. Στο σημείο αυτό, 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού, είχε πει οτι επιθυμεί να ταφεί ο ίδιος ο Ντελόν κοντά στο παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε στον χώρο του νεκροταφείου που δημιούργησε για τα αγαπημένα του σκυλιά.

Ο Ντελόν αγόρασε το ακίνητο, ένα πρώην κέντρο διακοπών για τα παιδιά των σιδηροδρομικών εργαζομένων σε κάτι λιγότερο από 300 στρέμματα δασώδους έκτασης, το 1971. Οι 1.500 κάτοικοι του χωριού ήταν περήφανοι για τον διάσημο κάτοικό τους και υπήρξαν πάντα βαθιά διακριτικοί.

Μια παλιότερη φωτογραφία έδειχνε τον Ντελόν να δείχνει χαλαρός, πλαισιωμένος από την Γιαπωνέζα σύντροφό του, Χιρόμι Ρόλιν, 66 ετών, που έζησε με τον ηθοποιό από το 2019 έως ότου τα παιδιά του μπόρεσαν να τη διώξουν από το σπίτι του το προηγούμενο καλοκαίρι.

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, και οι τρεις την κατηγόρησαν για κατάχρηση της αδυναμίας του πατέρα τους. Τους απάντησε ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν σταματώντας την ιατρική του θεραπεία. Και ακολούθησαν τα χειρότερα.

Η πρώτη μάχη στον «πόλεμο» των αδελφών ήρθε αρχές του 2024 όταν ο 59χρονος Άντονι του οποίου η μητέρα Nαταλί ήταν η μοναδική σύζυγος του Ντελόν, κατηγόρησε την ετεροθαλή αδερφή του, Aνούσκα 33 ετών, κόρη του μοντέλου από την Ολλανδία Ροζαλί βαν Μπρέμεν ότι «είπε ψέματα» και απέκρυψε τα αποτελέσματα των γνωστικών τεστ που είχαν κάνει Ελβετοί γιατροί στον πατέρα τους.

Η Aνούσκα εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να αντεπιτεθεί. Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε ότι ο Ντελόν ήταν έξαλλος με τη «θύελλα των μέσων ενημέρωσης» που δημιούργησε ο μεγαλύτερος γιος του. Αλλά ο τρίτος γιός, ο αδελφός της Aνούσκα Αλέν Φαμπιέν 29 ετών που τώρα ζει στο La Brûlerie, υπερασπίστηκε τον Άντονι και κατέγραψε κρυφά την αδερφή του που φέρεται να «στάζει υπαινιγμούς» στο αυτί του πατέρα τους. Ακολούθησαν περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις, κατηγορίες και γραπτά.

Ο εισαγγελέας διέταξε να υποβληθεί ο Ντελόν σε ιατρική έκθεση εμπειρογνωμόνων και σκέφτηκε ακόμη και να τον θέσει υπό εποπτεία, αφού υπέδειξε ότι ο ηθοποιός έχει «χάσει τη διαύγεια του». Μετά από μια δεύτερη ιατρική εξέταση, ο δικηγόρος του σταρ είπε: «Ο κύριος Αλέν Ντελόν απάντησε σε ερωτήσεις… επιβεβαιώνοντας επομένως ότι η διαύγειά του δεν χάθηκε, σε αντίθεση με τις συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης».

Η διαθήκη του Ντελόν

Οι πρωταγωνιστές επιμένουν ότι η κόντρα δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Η διαθήκη του Ντελόν αφήνει τη μισή περιουσία του στην κόρη του και την άλλη μισή στους γιους του. Είναι μια άδικη μοιρασιά, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν αμφισβητούν την επιθυμία του. Ο Aντονι και ο Αλέν-Φαμπιέν είχαν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα τους και περιπέτειες με ναρκωτικά, όπλα και το νόμο. Ένας τρίτος γιος, ο Άρι Μπουλόν, που γεννήθηκε από τη Γερμανίδα ροκ σταρ Nico των Velvet Underground – αλλά τον οποίο ο ηθοποιός δεν αναγνώρισε ποτέ ως γιο του – μεγάλωσε εν μέρει με τη μητέρα του Ντελόν. Πέθανε πέρυσι μετά από μια ολόκληρη μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Σχετικές ειδήσεις