Η σκοτεινή πλευρά του Αλέν Ντελόν: Η υπόθεση Μάρκοβιτς, η δολοφονία και η απιστία

Την 1η Οκτωβρίου 1968  το πτώμα του Στέφαν Μάρκοβιτς, ο οποίος ήταν ο σωματοφύλακας και γραμματέας του Αλέν και της Ναταλί Ντελόν
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
3'

Μπορεί η ζωή του Αλέν Ντελόν, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, να ήταν γεμάτη από επιτυχίες και κατακτήσεις, ωστόσο υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή...σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Κι αυτή αποτυπώνεται στην πολύκροτη υπόθεση Μάρκοβιτς.
Όπως αναφέρει η Le Monde, την 1η Οκτωβρίου 1968 το πτώμα του Στέφαν Μάρκοβιτς, ο οποίος ήταν ο σωματοφύλακας και γραμματέας του Αλέν και της Ναταλί Ντελόν, ανακαλύφθηκε στη χωματερή Elancourt (Yvelines). Ανακαλύφθηκε από έναν ρακοσυλλέκτη και ήταν καλυμμένο με έναν πλαστικό μουσαμά.

Η έρευνα αποκάλυψε σύντομα ότι αυτός ο Γιουγκοσλάβος γκάνγκστερ, που τον προσέλαβε το ζευγάρι μετά την αποφυλάκισή του, έγραψε, λίγο πριν από το θάνατό του, γράμματα στον αδερφό του, ο οποίος παρέμενε στο Βελιγράδι, στα οποία εξηγούσε ότι αν του συμβεί κάτι, θα πρέπει να «κοιτάξουν προς τον Αλέν Ντελόν» και τον Φρανσουά Μαρκαντονί, πρώην αντιστασιακό και φίλο του ηθοποιού.

Σημειώνεται επίσης ότι η εισαγγελική έρευνα στράφηκε αρχικά στην κατεύθυνση του ήδη διάσημου ηθοποιού και της συζύγου του Ναταλί Ντελόν, με την οποία ο Μάρκοβιτς είχε σύντομο δεσμό. Αλλά μετά η υπόθεση έλαβε πολιτικές διαστάσεις.

Ο Αλέν Ντελόν εμπλέχθηκε, λέει η Le Monde, σε αυτήν την εσωτερική διευθέτηση λογαριασμών στο στρατόπεδο των Γκωλιστών, η οποία θα τελειώσει με την απόρριψη της υπόθεσης εναντίον του Μαρκαντόνι.

Ο Αλέν Ντελόν κλήθηκε πολλές φορές από τον ανακριτή και τέθηκε υπό κράτηση. Ο Αλέν Ντελόν υπερασπίστηκε σκληρά τον εαυτό του, ειδικά καθώς η υπόθεση πήρε πολιτική τροπή.

Η ανακοίνωση του θανάτου του

«Ο Αλέν Φαμπιάν, η Ανούσκα, ο Αντονί, καθώς και ο (σκύλος του) Λούμπο, με απέραντη θλίψη ανακοινώνουν πως έφυγε ο πατέρας τους. Έσβησε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί, έχοντας γύρω του τα τρία παιδιά του και τους δικούς του», ανακοίνωσαν το πρωί με μια φωνή τα παιδιά του, γυρίζοντας την πλάτη σε μήνες ενδοοικογενειακών καβγάδων μέσω των μέσων ενημέρωσης και της δικαιοσύνης για την τύχη του σταρ, που ήταν εξασθενημένος από την ασθένεια.

«Ο ηθοποιός του 'Γυμνοί στον ήλιο', της 'Πισίνας' και του 'Δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο' απεβίωσε γύρω στις 03:00», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιός του, ο Αντονί.

Ο ηθοποιός, με σπάνιες εμφανίσεις στον κινηματογράφο μετά το τέλος των χρόνων του '90, είχε επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα το καλοκαίρι του 2023, όταν τα τρία παιδιά του είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της γυναίκας που τον φρόντιζε και η οποία εμφανιζόταν μερικές φορές ως σύντροφός του, κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύεται την αδυναμία του. Ακολούθησε μια μάχη μεταξύ τους σχετικά με την υγεία του ηθοποιού, που είχε εξασθενήσει το 2019 έπειτα από ένα εγκεφαλικό.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, το Μάιο 2019, είχε επιστρέψει στο κόκκινο χαλί των Καννών για να του απονεμηθεί ένας τιμητικός Χρυσός Φοίνικας. «Είναι κατά κάποιο τρόπο μια μεταθανάτια τιμή, που μου γίνεται στη διάρκεια της ζωής μου», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Σχετικές ειδήσεις