Πώς φέρονται οι Ουκρανοί στους Ρώσους αιχμαλώτους τους

Δημοσιογράφοι του Associated Press απέκτησαν πρόσβαση σε κέντρο κράτησης Ρώσων αιχμαλώτων.

Πώς φέρονται οι Ουκρανοί στους Ρώσους αιχμαλώτους τους
GLOMEX.
1'

Μέσω του αμερικανικού δικτύου Associated Press, προσφέρεται εικόνα από ένα κέντρο κράτησης Ρώσων αιχμαλώτων. Ο ουκρανός υπεύθυνος του κέντρου ξενάγησε τους ρεπόρτερ και μίλησε για τις συνθήκες κράτησης των στρατιωτών που «έπεσαν» στα χέρια του εχθρού.

«Κάθε αιχμάλωτος πολέμου έχει χώρο για να κοιμηθεί, στρώμα, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρι, κουβέρτα, είδη πρώτης ανάγκης, όπως: Κουτάλι, πιάτο, φλιτζάνι, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, σκόνη πλυσίματος και σαπούνι. Τους δίνουμε και ρούχα. Κάθε αιχμάλωτος πολέμου επιτρέπεται να πηγαίνει βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι λιγότερο από μία ώρα. Ακόμη, παρέχεται σάουνα μία φορά την εβδομάδα», υπογράμμισε ο Βαντίμ, υπεύθυνος του κέντρου κράτησης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κέντρου, περισσότεροι από 300 αιχμάλωτοι εχουν κρατηθεί εκεί από την έναρξη της εισβολής στο Κουρσκ. Το 80% ήταν Ρώσοι στρατιώτες, ενώ οι περισσότεροι δεν έδειξαν ιδιαίτερη αντίσταση όταν συνελήφθησαν. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους στρατιώτες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ.

Η Ρωσία «δεν διαπραγματεύεται» με την Ουκρανία

Όλα αυτά, ενόσω η Μόσχα ξεκαθάρισε πως «δεν διαπραγματευόμαστε τίποτε» στον απόηχο του δημοσιεύματος της Washington Post ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αντιπροσωπείες στο Κατάρ αυτόν τον μήνα, προκειμένου να διαπραγματευθούν μία συμφωνία – ορόσημο ώστε να σταματήσουν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται ότι πλήττουν μη στρατιωτικές υποδομές στον πόλεμο. Αμφότερες απορρίπτουν τον ισχυρισμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή