Οι μισθοί που πληρώνονται οι αστροναύτες είναι συγκλονιστικοί - Δεν έχει σχέση με όσα πιστεύαμε

Είναι τελικά το επάγγελμα των ονείρων;
1'

Το να είσαι αστροναύτης δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή.

Ρωτήστε οποιαδήποτε παιδί τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε τουλάχιστον ένα να λέει «αστροναύτης».

Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Τι θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό από την εξερεύνηση του διαστήματος και της ζωής σε διαφορετικούς πλανήτες;

Οι αστροναύτες είναι εξαιρετικά ικανοί και αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές, για να μην αναφέρουμε την απαιτούμενη εκπαίδευση και τεχνογνωσία, οπότε πιθανότατα θα υποθέτετε ότι θα συνοδεύεται από υψηλό βαθμό εργασιακής ασφάλειας και υγιή μισθό.

Αλλά, μπορεί απλά να κάνετε λάθος.

Παραδόξως, οι λίστες θέσεων εργασίας τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι επίδοξοι αστροναύτες κερδίζουν μόνο μέτριους μισθούς.

Σύμφωνα με ιστότοπο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι κατώτεροι αστροναύτες ξεκινούν από μόλις 40.000 £ (45.200 ευρώ) - που στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ περισσότερο από τον μέσο ετήσιο μισθό του Ηνωμένου Βασιλείου, 34.963 £ (40.000 ευρώ) τον Απρίλιο του 2023.

Ο μισθός για τους ανώτερους αστροναύτες αυξάνεται σε περίπου £ 86.000 (100.000 ευρώ) - Το οποίο δεν ακούγεται πολύ κακό, αλλά ο κίνδυνος να παγώσει κάποιος μέχρι θανάτου στο κενό του διαστήματος φαίνεται ότι θα πρέπει να πληρώσει ελαφρώς υψηλότερο.

Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Space.com, οι μισθοί των αστροναυτών στη NASA ξεκινούν από περίπου 81.216 $ (73.000 ευρώ), φτάνοντας στα 146.757 $ (133.000 ευρώ) για τους πιο έμπειρους αστροναύτες.