Ελεφαντάκι γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνιας - Άλλο ένα είναι καθ' οδόν

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον ζωολογικό κήπο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Φόρεστ Ντόλιν
1'

Ένα μικρό ελεφαντάκι γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνια, ο οποίος κήπος έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ελεφάντων.

Ο ζωολογικός κήπος Φρέσνο Τσάφι δήλωσε ότι ο αφρικανικός ελέφαντας Νολουάζι γέννησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και θα δέχεται επίβλεψη όλο το εικοσιτετράωρο από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, στον οποίο έως τώρα δεν έχει ξαναγενήσει ελέφαντας.

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον ζωολογικό κήπο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Φόρεστ Ντόλιν.

Ο ζωολογικός κήπος, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο στην κεντρική Καλιφόρνια, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ελεφάντων με την ελπίδα να τους βλέπουν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου τα επόμενα χρόνια.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει κριτική από ορισμένους ακτιβιστές που δεν θέλουν να βλέπουν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω των πολύπλοκων αναγκών τους.

Αυτό συμβαίνει καθώς ορισμένοι μεγαλύτεροι ζωολογικοί κήποι έχουν καταργήσει σταδιακά τα προγράμματα εκτροφής ελεφάντων, επιλέγοντας αντ' αυτού να στέλνουν τα ζώα σε καταφύγια με περισσότερο χώρο.

Ο ζωολογικός κήπος στο Φρέσνο έφερε έναν αρσενικό ελέφαντα το 2022 με την ελπίδα ότι θα αναπαραχθεί με τη Νολουάζι και την κόρη της, την Αμάχλε.

Η Αμάχλε πρόκειται επίσης να γεννήσει τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το μέλλον των ελεφάντων, οι οποίοι έχουν σχετικά λίγους απογόνους και περίοδο κύησης 22 μηνών, στους ζωολογικούς κήπους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναπαραγωγή.

Πηγή: APNews