Κοκαΐνη αξίας άνω των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων ξεβράστηκε στις παραλίες της Φλόριντα

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ντετέκτιβ του γραφείου του σερίφη της κομητείας Κόλιερ και το γραφείο ηθών και ναρκωτικών εργάζονται για να προσδιορίσουν από πού προήλθαν τα ναρκωτικά

Κοκαΐνη αξίας άνω των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων ξεβράστηκε στις παραλίες της Φλόριντα

Ο σερίφης της κομητείας Κόλιερ, Κέβιν Ράμποσκ, φωτογραφίζεται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν να επιπλέουν στον Κόλπο του Μεξικού κοντά στην πόλη Έβεργκλεϊντς.

Collier County Sheriff's Office
4'

Ο τυφώνας Ντέμπι άφησε πίσω του όχι μόνο ένα ίχνος θανατηφόρας καταστροφής στα νοτιοανατολικά της Αμερικής την περασμένη εβδομάδα, αλλά και περισσότερα από 100 κιλά ναρκωτικών, που ανακαλύφθηκαν κατά μήκος των ακτών της Φλόριντα, σύμφωνα με τις αρχές.

Στις 4 Αυγούστου, 25 πακέτα κοκαΐνης βρέθηκαν σε μια παραλία στην Ισλαμοράντα, ένα χωριό στα Φλόριντα Κις, περίπου 128 χιλιόμετρα από το Κι Γουέστ, σύμφωνα με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αμερικανική τελωνειακή και συνοριοφυλακή στο Μαϊάμι.

Ένας «καλός Σαμαρείτης» ειδοποίησε τις αρχές αφού βρήκε τα πακέτα, τα οποία ζύγιζαν περίπου 70 κιλά και περιείχαν κοκαΐνη με εκτιμώμενη αξία στην αγορά πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, ανέφερε η υπηρεσία.

Ο Σάμιουελ Μπριγκς, ο επικεφαλής περιπολίας του τομέα Μαϊάμι της αμερικανικής συνοριοφυλακής, μοιράστηκε μια φωτογραφία στο X, στην οποία φαίνεται η μεγάλη ποσότητα των κατασχεθέντων ναρκωτικών.

Μια εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κόλιερ δήλωσε ότι άλλη μια παρτίδα κοκαΐνης, αξίας μεγαλύτερης από μισό εκατομμύριο δολάρια, βρέθηκε να επιπλέει κοντά στην πόλη Έβεργκλεϊντς, στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο σερίφης της κομητείας Κόλιερ, Κέβιν Ράμποσκ, ευχαρίστησε τους βαρκάρηδες που ανέφεραν τα ναρκωτικά που ανακάλυψαν να επιπλέουν στα ανοιχτά του Πάνθερ Κι (Panther Key), όπως ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα.

Οι βαρκάρηδες βρήκαν, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, 56 κιλά κοκαΐνης τυλιγμένα σε μια συσκευασία στο μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων.

Περιείχε 25 μεμονωμένα τυλιγμένα κιλά κοκαΐνης, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κόλιερ.

Τα ναρκωτικά είχαν εκτιμώμενη αξία στην αγορά 625.000 δολάρια, σύμφωνα με τις αρχές.

«Εκτιμούμε τη βοήθεια των Καλών Σαμαρειτών στην κοινότητά μας που είδαν κάτι ασυνήθιστο και επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές» ανέφερε ο Ράμποσκ στην ανάρτηση.

Οι πεταλίδες που κάλυπταν το πακέτο έδειχναν ότι βρισκόταν στο νερό για αρκετό καιρό, ανέφεραν οι αρχές.

«Το εύρημα θύμιζε τις ημέρες του λαθρεμπορίου μαριχουάνας «square grouper» στην κομητεία Κόλιερ κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, αλλά ήταν ασυνήθιστο για σήμερα» ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook.

Ο όρος «square grouper» είναι αργκό που χρησιμοποιείται για να περιγράψει δέματα μαριχουάνας τυλιγμένα σε πλαστικό επειδή έμοιαζαν με τετράγωνα ψάρια, δήλωσε στο CNN ο Μπράιαν Τάουνσεντ, συνταξιούχος εποπτεύων ειδικός πράκτορας της Υπηρεσίας Επιβολής Ναρκωτικών.

«Κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980, οι λαθρέμποροι ναρκωτικών συνήθως τύλιγαν με αυτόν τον τρόπο τη μαριχουάνα για να τη μεταφέρουν από την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική στη Φλόριντα και άλλες παράκτιες περιοχές» δήλωσε ο Τάουνσεντ.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ντετέκτιβ του γραφείου του σερίφη της κομητείας Κόλιερ και το γραφείο ηθών και ναρκωτικών εργάζονται για να προσδιορίσουν από πού προήλθαν τα ναρκωτικά.

«Οι ντετέκτιβ δήλωσαν ότι η κοκαΐνη πιθανότατα ξεβράστηκε με τις παλίρροιες από την ανατολική ακτή λόγω των πρόσφατων καταιγίδων», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Μεγάλα πακέτα ναρκωτικών, από μαριχουάνα μέχρι χασίς και κοκαΐνη, έχουν ανακαλυφθεί να επιπλέουν στα νερά στα ανοικτά του Μαϊάμι και των Φλόριντα Κις».

Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν συχνά βάρκες, υποβρύχια και άλλα σκάφη για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ μέσω θαλάσσης και μπορεί να ρίξουν τα ναρκωτικά στο νερό για να αποφύγουν την κατάσχεση, εάν τα σκάφη τους αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως μηχανικές βλάβες, άσχημες καιρικές συνθήκες ή απαγόρευση της επιβολής του νόμου, σύμφωνα με τον Τάουνσεντ.

Λέει ότι συχνά γινόταν μάρτυρας ναρκωτικών που ξεβράζονταν κατά μήκος της ακτογραμμής του Νοτίου Τέξας στην ακτή του Κόλπου.

«Ορισμένοι λαθρέμποροι ρίχνουν σκόπιμα μπάλες ναρκωτικών τυλιγμένες σε πλαστικό ή υδατοστεγή δοχεία στη θάλασσα σε προκαθορισμένες τοποθεσίες για να τις ανακτήσουν αργότερα άλλοι λαθρέμποροι» δήλωσε ο Τάουνσεντ.

Μόλις βρεθούν στο νερό, τα ωκεάνια ρεύματα και οι παλίρροιες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια καταιγίδων όπως η Debby, μπορούν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στην ακτή μακριά από τα αρχικά σημεία ρίψης, είπε.

Τον Ιούνιο, οι αρχές της Αλαμπάμα δήλωσαν ότι 55 κιλά κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία 450.000 δολαρίων ξεβράστηκαν στο νησί Ντόφιν στην κομητεία Μόμπιλ, σύμφωνα με το Associated Press.

Εβδομάδες αργότερα, ένας παραθεριστής στο Αμέλια Άιλαντ στη βορειοανατολική Φλόριντα βρήκε 70 κιλά κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το WJXT.

Πηγή: CNN

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή