Καλιφόρνια: Μητέρα 8 παιδιών δολοφονείται από εμπόρους ναρκωτικών

Η μητέρα πίστευε ότι οι έφηβοι αυτοί είχαν πουλήσει σε ένα από τα παιδιά της, ναρκωτικά
DailyMail
3'

Μια μητέρα οκτώ παιδιών στην Καλιφόρνια πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου από μια ομάδα εφήβων.

Η μητέρα πίστευε ότι οι έφηβοι αυτοί είχαν πουλήσει σε ένα από τα παιδιά της στυλό ατμίσματος μαριχουάνας.

Η Μαρία Ράμος, 33 ετών, επισκεπτόταν τη μητέρα της στο Όκλαντ, όταν οι δύο τους εντόπισαν ένα Toyota κοντά στο σπίτι της, το οποίο ήταν ύποπτο για πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων που ήταν εμποτισμένα με ναρκωτικά.

«Το σχέδιό μας ήταν να τους πούμε, να σταματήσουν να έρχονται στο σπίτι μας» δήλωσε η Μπιάνκα Βελάσκο, η μητέρα της Ράμος, πριν τα πράγματα πάρουν τραγική τροπή.

Η Ράμος και η Βελάσκο πλησίασαν το Toyota σεντάν που ήταν γεμάτο εφήβους κοντά στη διασταύρωση της οδού Χίλτον και της λεωφόρου Μπάνκροφτ στο Όκλαντ στις 7 Αυγούστου.

Μια κάμερα του δρόμου κατέγραψε τη στιγμή που η Ράμος βγήκε από την πλευρά του συνοδηγού του Toyota RAV4 της μητέρας της και άρχισε να ψεκάζει με πιπέρι το σεντάν των εφήβων, σύμφωνα με το βίντεο του KTVU.

Στη συνέχεια, δύο έφηβοι πήδηξαν από το αυτοκίνητο, με τον έναν να βγάζει ένα όπλο και να πυροβολεί τη Ράμος.

Η μητέρα, η οποία επισκεπτόταν την περιοχή Μπέι από το Λος Άντζελες, φαίνεται να τρέχει στην άλλη πλευρά του δρόμου, καθώς ο ένοπλος γυρίζει να πυροβολήσει τη μητέρα του Ράμος, η οποία τράπηκε σε φυγή.

Ο ένοπλος μπήκε ξανά στο μπλε σεντάν πριν αυτό φύγει.

Η Βελάσκο επέστρεψε στο σημείο και βρήκε την κόρη της ακίνητη στην άκρη του δρόμου.

«Άρχισα να της τρίβω το στήθος και να της λέω: «Ανάπνευσε, Λουπίτα, ανάπνευσε! Σε χρειαζόμαστε ακόμα. Έχεις 8 παιδιά». «Και πράγματι προσπάθησε» δήλωσε η Βελάσκο στο πρακτορείο.

«Ήταν ένα χαρούμενο άτομο, ένα αξιαγάπητο άτομο για εκείνη και τα παιδιά της. Να ξέρετε ότι ήταν πολύ αξιαγάπητη. Της άρεσε να βγάζει τα παιδιά της έξω όλη την ώρα. Τα παιδιά της ήταν ο κόσμος της», δήλωσε η Βελάσκο.

«Άφησε τα οκτώ παιδιά της και αυτό είναι πραγματικά δύσκολο» δήλωσε η θεία της Ράμος, Κάρμεν Μπελτράν, στο Fox 2.

Η Ράμος, η οποία εγκατέλειψε τη δική της συνήθεια των ναρκωτικών πριν από χρόνια, αφήνει πίσω της επτά κόρες ηλικίας από 1 έως 15 ετών και έναν 7χρονο γιο.

Η θεία της, Μπελτράν, κατέκρινε την επιλογή των εφήβων να ασκήσουν βία που οδήγησε στο θάνατο της ανιψιάς της, ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος ζωής τους.

«Θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που ζουν εδώ πέρα. Δεν χρειάζεται να σκοτώνουμε ανθρώπους χωρίς λόγο, καταλαβαίνετε;» δήλωσε η Μπελτράν. «Υπάρχει άλλος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με κάποιον, δεν χρειάζεται να πυροβολήσετε κανέναν».

Ο ύποπτος δράστης, ένα 16χρονο αγόρι, συνελήφθη αργότερα και κατηγορήθηκε για φόνο.

Κρατείται σε φυλακή ανηλίκων της κομητείας Αλαμέντα, αλλά το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας του.

Ο Isaiah Gomes, ο ύποπτος οδηγός του αυτοκινήτου που απέδρασαν οι έφηβοι, κατηγορήθηκε ως συνεργός στον πυροβολισμό από τους εισαγγελείς της κομητείας Almadea.

Πηγή: New York Post