Πέθανε διάσημος σεφ - Εφευρέτης της κουζίνας... αδυνατίσματος και πολυβραβευμένος

Ο διάσημος σεφ άλλαξε άρδην την γαλλική κουζίνα 
1'

Πέθανε ο διάσημος σεφ Michel Guérard.

Ο 3 αστέρων σεφ, εφευρέτης της κουζίνας... αδυνατίσματος, πέθανε τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα σε ηλικία 91 ετών. Η παγκόσμια γαστρονομία χάνει μια από τις πιο όμορφες γεύσεις της.

Μαγειρικός... ταραχοποιός, γράφει το γαλλικό Le Point, που ονειρευόταν να γίνει διαδοχικά ιερέας, ηθοποιός και γιατρός. «Βάζοντας την ποδιά του σεφ, μάζεψα τα δύο τελευταία. Είμαι σε μια θεατρική σκηνή και προσέχω τους καλεσμένους μου», φιλοσοφούσε.

Ξεκίνησε ως ζαχαροπλάστης στο Crillon και το Lido στο Παρίσι, μετά μαγείρεψε στο Lucas Carton, στο Maxim's και στο Lapérouse στο Παρίσι, προτού πάρει παραγγελίες για το Pot-au-feu στο Asnières.

Μια ζωή που ξοδεύτηκε αλλάζοντας αυτή της γαλλικής γαστρονομίας. Αυτός, το παιδί που γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1933 στο Vétheuil, στο Val-d'Oise, γιος κρεοπωλών-κτηνοτρόφων που βρέθηκε ως παιδί αντιμέτωπος με ομάδα αξιωματικών των SS κατά τη διάρκεια της κατοχής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Γενιά 1975: η στέψη της «νέας κουζίνας»

Συγγραφέας των μπεστ σέλερ για το αδυνάτισμα Grande Cuisine και το Cuisine gourmande , που πουλήθηκε σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Συνιδρυτής της nouvelle cuisine με την «τρελή σαλάτα» του που έγινε πρωτοσέλιδο στο Time τον Φεβρουάριο του 1976 με τίτλο «The New Gourmet Law: Hold the Butter».