Πέθανε γνωστός Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής - Ποιος ήταν ο Φιλ Ντόναχιου

Ξεκίνησε την ομώνυμη εκπομπή του το 1967 και κάλυψε ευρύτατα θέματα για πάνω από 6.000 επεισόδια

Πέθανε γνωστός Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής - Ποιος ήταν ο Φιλ Ντόναχιου
2'

Πέθανε σήμερα ο Φιλ Ντόναχιου, σημαντικός παρουσιαστής καθημερινών αμερικανικών talk show.

Ο Ντόναχιου έφυγε από τη ζωή την Κυριακή στα 88 του χρόνια΄.

Ξεκίνησε την ομώνυμη εκπομπή του το 1967 και κάλυψε ευρύτατα θέματα για πάνω από 6.000 επεισόδια.

Όπως αναφέρει ο Guardian o παρουσιαστής της πρωτοποριακής τηλεοπτικής εκπομπής The Phil Donahue Show, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Donahue, πέθανε μετά από μακρά ασθένεια, σύμφωνα με την οικογένειά του που επιβεβαίωσε την είδηση στο Today Show. Ήταν περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Donahue παρουσίασε πάνω από 6.000 επεισόδια και κάλυψε ευρύτατα θέματα, όπως ο αλκοολισμός, η έκτρωση και η αιμομιξία. Η Όπρα Γουίνφρεϊ είχε πει κάποτε: «Ο Ντόναχιου είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έχουν κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν δεν υπήρχε ο Phil Donahue, δεν θα υπήρχε ποτέ το Oprah Show».

«Ξεκινήσαμε τοπικά στο Ντέιτον με δύο κάμερες και χωρίς αστέρια - μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά μόνο να φέρνουμε αεροπορικώς δύο καλεσμένους την εβδομάδα», δήλωσε ο Ντόναχιου σε συνέντευξή του στην Όπρα. «Δεν είχαμε καναπέδες, δεν είχαμε εκφωνητές, δεν είχαμε μπάντα και πτυσσόμενες καρέκλες, δεν είχαμε αστεία. Δεν έλεγα, 'Ελάτε κάτω! Ξέραμε ότι ήμασταν οπτικά ανιαροί, οπότε έπρεπε να πάμε σε θέματα - αυτό ήταν που μας έκανε ζωντανούς».

Ο Ντόναχιου εισήγαγε θέματα που δίχασαν τους Αμερικανούς και τους οδήγησε σε σημαντικές συζητήσεις. Η εκπομπή παρουσίασε κάποτε μια βιντεοσκοπημένη έκτρωση, η οποία ήταν το επεισόδιο που ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτό που οι περισσότεροι τοπικοί σταθμοί αρνήθηκαν να προβάλουν.

Πολιτικά συνδέθηκε με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Ραλφ Νάντερ, ο οποίος έγινε ο πιο συχνός καλεσμένος της εκπομπής με τον Ντόναχιου να κάνει εκστρατεία υπέρ του το 2000.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή