Μυστηριώδες ρωσικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Βόρεια Καρολίνα

Το Mi-171E1, μια παραλλαγή του στρατιωτικού μεταγωγικού και κανονιοφόρου ελικοπτέρου σοβιετικής σχεδίασης, προσγειώθηκε σε ένα χωράφι

Μυστηριώδες ρωσικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Βόρεια Καρολίνα
2'

Ένα ρωσικής κατασκευής μεταφορικό ελικόπτερο προσγειώθηκε απροσδόκητα στο Ελντοράντο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ το βράδυ της 12ης Αυγούστου, προκαλώντας ανησυχία και εικασίες στους ντόπιους, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους για πιθανή τρομοκρατική απειλή.

Το Mi-171E1, μια παραλλαγή του στρατιωτικού μεταγωγικού και κανονιοφόρου ελικοπτέρου σοβιετικής σχεδίασης, προσγειώθηκε σε ένα χωράφι λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κοντά στη διασταύρωση των οδών N.C. 109 και Old Thayer Mill Road, περίπου έξι μίλια βορειοδυτικά του Troy.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι το γκρίζο ελικόπτερο, το οποίο δεν είχε αναγνωριστικά σήματα, αποβίβασε τουλάχιστον επτά άνδρες εξοπλισμένους με σακίδια πλάτης. Τα άτομα αυτά στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στο κοντινό δάσος.

Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που προσγειώθηκε σε μια φαινομενικά συνηθισμένη περιοχή, μαζί με τη μυστηριώδη εξαφάνιση των ατόμων, προκάλεσε γρήγορα ένα κύμα εικασιών και ανησυχίας στην τοπική κοινότητα.

Στο μυστήριο συνέβαλε και η γειτνίαση του ελικοπτέρου με το Fort Liberty, παλαιότερα γνωστό ως Fort Bragg, μια βάση του αμερικανικού στρατού που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 75 μιλίων.

Ένας ντόπιος ιδιοκτήτης ακινήτων, ο Lee Hudson, εξήγησε ότι το περιστατικό προέκυψε από μια παρεξήγηση. Επισήμανε ότι, αν και ο στρατός είχε απευθυνθεί σε ένα κοντινό κατάστημα - το οποίο ανήκε στο παρελθόν στο ίδιο πρόσωπο που κατείχε το χωράφι στο οποίο προσγειώθηκε το ελικόπτερο - το κατάστημα είχε πρόσφατα αλλάξει ιδιοκτησία.

Ο νέος ιδιοκτήτης είχε εγκρίνει την προσγείωση, αλλά ο πραγματικός ιδιοκτήτης της γης δεν είχε ενημερωθεί. Αυτή η παράλειψη οδήγησε σε σύγχυση και ανησυχία στην τοπική κοινότητα.

Ο Hudson δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν μια «μεγάλη παρεξήγηση» και διαβεβαίωσε την κοινότητα ότι δεν υπήρχαν κακόβουλες προθέσεις πίσω από την άσκηση. «Όλα ήταν νόμιμα. Δεν είναι τρομοκράτες», δήλωσε, απευθυνόμενος στις ανησυχίες της κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή