Ενεργειακό κόλπο γκρόσο: Ρωσικός αγωγός πετρελαίου μέσω Ιράν με πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο

Ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται η Μόσχα είναι η κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου μέσω του Ιράν

Ενεργειακό κόλπο γκρόσο: Ρωσικός αγωγός πετρελαίου μέσω Ιράν με πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο
1'

Η Ρωσία συνεχίζει να αναζητά έναν αντικαταστάτη για την προμήθεια πετρελαίου στην Ευρώπη που έχει διακοπεί από την Ουκρανία μέσω του αγωγού Druzhba.

Ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται η Μόσχα είναι η κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου μέσω του Ιράν με άμεση πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο. Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του Ταμείου Εθνικής Ενεργειακής Ασφάλειας, Igor Yushkov μίλησε σχετικά στο URA.RU.

«Μιλάμε για την κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, όπου το πετρέλαιο θα μπορούσε να φορτωθεί αμέσως σε δεξαμενόπλοια και να παραδοθεί γρήγορα στην Ινδία», είπε ο αναλυτής.

Τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό το θέμα με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο χρειάζεται η Ρωσική Ομοσπονδία να προμηθεύει καύσιμα στα διυλιστήρια πετρελαίου του Μπακού με έκπτωση και στη συνέχεια να πουλήσει πετρέλαιο στην αγορά σε παγκόσμιες τιμές.

Την ίδια στιγμή, ο Γιουσκόφ σημείωσε ότι η πιο κερδοφόρα θα ήταν η κατασκευή του αγωγού μέσω του Αζερμπαϊτζάν και όχι μέσω του Ιράν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή