Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Μετά το θάνατό της ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή είναι μια γυναίκα από την Ιαπωνία που είναι 116 ετών
Twitter: DailyMailOnline
1'

η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών στα 117 της χρόνια. Η Μαρία Μορέρα γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέζησε από επιδημία πανώλης και δύο παγκόσμιους πολέμους.

«Η Μαρία Μπράνιας μας άφησε. Πέθανε όπως επιθυμούσε: στον ύπνο της, ειρηνικά και χωρίς πόνο», έγραψε η οικογένειά της στον λογαριασμό της στο X. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για τις συμβουλές και την καλοσύνη της» ανέφεραν, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Μπράνιας πέρασε τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής της στο στο γηροκομείο Santa Maria del Tura στην πόλη Olot στη βορειοανατολική Ισπανία. Εκεί μάλιστα γιόρτασε τα 117α γενέθλιά της τον περασμένο Μάρτιο.

Το Ρεκόρ Γκίνες είχε αναγνωρίσει επίσημα την Μπράνιας ως τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2023, μετά το θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Λυσίλ Ραντόν σε ηλικία 118 ετών. Μετά τον θάνατο της Μπράνιας, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο είναι η Ιαπωνικής καταγωγής Τομίκο Ιτόκα, η οποία γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1908 και είναι 116 ετών.