Κένυα: Συναγερμός για serial killer που κατηγορείται για δολοφονίες 42 γυναικών

Κένυα: Τα θύματα ήταν ηλικίας από 18 έως 30 ετών και δολοφονήθηκαν όλα με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με την αστυνομία
2'

Ένας ύποπτος κατά συρροή δολοφόνος στην Κένυα δραπέτευσε, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Τον Ιούλιο, η αστυνομία ανέφερε ότι ο Κόλινς Τζουμαΐσι Χαλούσα ομολόγησε τη δολοφονία 42 γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του από το 2022.

Ο δικηγόρος του κ. Χαλούσα αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι ο πελάτης του βασανίστηκε για να ομολογήσει.

Κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα από τη σύλληψή του τον Ιούλιο, αλλά την Τρίτη οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Χαλούσα και άλλοι 12 διέφυγαν κόβοντας μια συρμάτινη οροφή και σκαλώνοντας έναν περιμετρικό τοίχο.

Ο Χαλούσα, ηλικίας 33 ετών, συνελήφθη μετά την ανακάλυψη εννέα ακρωτηριασμένων σορών σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 18 έως 30 ετών και δολοφονήθηκαν όλα με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με την αστυνομία.
ΟΙ δολοφονίες προκάλεσαν σοκ και οργή. Πολλοί αμφισβήτησαν πώς θα μπορούσαν να δολοφονηθούν 42 άτομα σε διάστημα δύο ετών χωρίς να το αντιληφθεί η αστυνομία και επίσης πώς οι αστυνομικοί απέτυχαν να εντοπίσουν ότι πτώματα που είχαν αφεθεί σε ένα λατομείο περίπου 100 μέτρα από ένα αστυνομικό τμήμα.

Ευρεία αστυνομική έρευνα

Η αστυνομία της Κένυας ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία συνδέεται με τις δολοφονίες, μετά από εκτεταμένες καταγγελίες για συμμετοχή της της σε παράνομες συλλήψεις και απαγωγές.

Η αστυνομία στην Κένυα έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτή τη στιγμή οι αρχές ερευνώνται για θανάτους και απαγωγές μετά από πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Τη στιγμή της σύλληψης του Χαλούσα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών (DCI) Μοχάμεντ Αμίν δήλωσε: «Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κατά συρροή δολοφόνο, έναν ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή, δεν έχει κανέναν σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Ο ύποπτος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Ναϊρόμπι την Παρασκευή, όταν ο δικαστής διέταξε να κρατηθεί για άλλες 30 ημέρες, προκειμένου η αστυνομία να ολοκληρώσει τις έρευνές της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η ανακάλυψη των τεμαχισμένων σορών έγινε τη στιγμή που η χώρα συνέχιζε να συγκλονίζεται από τη λεγόμενη σφαγή στο δάσος Shakahola, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 400 πτώματα σε ομαδικούς τάφους κοντά στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού.

Ο αρχηγός της λατρείας Πολ Μακένζι φέρεται να είχε ενθαρρύνει τους οπαδούς του να λιμοκτονήσουν για να «πάνε να δουν τον Ιησού».
Ο ίδιος δήλωσε αθώος για ανθρωποκτονία από πρόθεση