Το θρίλερ στη Σικελία συνεχίζεται: Δύτες ψάχνουν τους 6 αγνοούμενους, μεταξύ αυτών τον Μάικ Λιντς

Το πολυτελές κότερο υπό βρετανική σημαία με 22 επιβάτες βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Σικελία.

Το θρίλερ στη Σικελία συνεχίζεται: Δύτες ψάχνουν τους 6 αγνοούμενους,  μεταξύ αυτών τον Μάικ Λιντς
Emergency services at the scene of the search for a missing boat, in Porticello, southern Italy, Tuesday, Aug. 20, 2024. Rescue teams and divers returned to the site of a storm-sunken superyacht Tuesday to search for six people, including British tech magnate Mike Lynch, who are believed to be still trapped in the hull 50 meters (164-feet) underwater. (AP Photo/Salvatore Cavalli)
AP
1'

Για δεύτερη μέρα αγνοείται ο Μάικ Λιντς ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Βρετανίας, μετά τη βύθιση του πολυτελούς γιωτ στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους 21 ένας επιβάτες, στα ανοιχτά της Σικελίας.

Ο Μάικ Λιντς, που θεωρείται ο Βρετανός Μπιλ Γκέιτς, αγνοείται μαζί με την 18χρονη κόρη του, ενώ η σύζυγός του Άντζελα Μπακάρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διασωθεί. Ανάμεσα στους 6 αγνοούμενους και ο Τζόναθαν Μπλούμερ, της Morgan Stanley International με τη σύζυγό του.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν το συμβάν, ο συνέταιρος του Μάικ Λιντς, Στίβεν Τσάμπερλεν σκοτώθηκε σε τροχαίο. Οι δύο άντρες είχαν κατηγορηθεί για απάτη στις ΗΠΑ, μετά την πώληση για 11 δισεκατομμύρια δολάρια του λογισμικού Autonomy. Και οι δύο για την υπόθεση αυτή, αθωώθηκαν. Χθες ο δικηγόρος του Στίβεν Τσάμπερλεν έκανε γνωστό ότι το περασμένο Σάββατο ενώ έτρεχε σε δρόμο, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.

Το πολυτελές κότερο υπό βρετανική σημαία με 22 επιβάτες βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από τη Βόρεια ακτή της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Τσεφαλού. Σύμφωνα με το Ιταλικό Λιμενικό Σώμα, στο ιστιοφόρο επέβαιναν 12 τουρίστες και 10 μέλη του πληρώματος.

Το ιστιοφόρο φαίνεται να ναυάγησε μέσα σε λίγα λεπτά αφού ανεμοστρόβιλος έσπασε το κατάρτι, προκαλώντας την ανισορροπία του σκάφους και την σχεδόν άμεση βύθισή του. Ενδεχομένως λοιπόν οι επιβαίνοντες να αιφνιδιάστηκαν από το ραγδαίο φαινόμενο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή