Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο βυθισμένο γιοτ

Η ιταλική ακτοφυλακή θεωρεί ότι οι έξι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται από το σκάφος Bayesian που βυθίστηκε ανοικτά της Σικελίας, θα μπορούσαν να είναι μέσα στο γιοτ.

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο βυθισμένο γιοτ
2'

Ο εκπρόσωπος Vincenzo Zagarola ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι μπορεί να μην είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος καθώς βυθίστηκε πολύ γρήγορα. Νωρίτερα, ένας από τους γιατρούς που περιέθαλψαν τους επιζώντες δήλωσε ότι το σκάφος βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά και ίσως εγκλωβίστηκαν οι επιβάτες.

Ένας από τους δύτες είπε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι το γιοτ είναι «πρακτικά άθικτο», ακουμπισμένο στο πλάι στον βυθό της θάλασσας. Οι αρχές δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στις εσωτερικές καμπίνες, όπου είναι πιθανό να βρίσκονται οι αγνοούμενοι αν δεν είχαν χρόνο να διαφύγουν.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής και διάσωσης δήλωσε ότι οι δύτες δεν είχαν πρόσβαση στις καμπίνες, καθώς παρεμποδίζονται από έπιπλα και έψαχναν εναλλακτικούς τρόπους για να μπουν μέσα, μεταξύ άλλων από ένα παράθυρο.

Οι δύτες περιορίζονται σε μόλις 12 λεπτά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με τον χρόνο που χρειάζεται για να βουτήξουν στο ναυάγιο και να ανέβουν ξανά, έχουν μόλις 10 λεπτά ανά κατάδυση για να ψάξουν.

Σύμφωνα με το BBC, τα ονόματα των έξι αγνοουμένων επιβατών είναι τα εξής:

Ο έκτος επιβάτης που αγνοείται μετά τη βύθιση του Bayesian στα ανοιχτά της Σικελίας ονομάζεται Neda Morvillo.

Η Morvillo, σχεδιάστρια κοσμημάτων, είναι σύζυγος ενός άλλου αγνοούμενου επιβάτη, του Chris Morvillo. Είναι συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Clifford Chance.

Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται είναι:

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς

Η 18χρονη κόρη του Lynch Hannah

Lynch Jonathan Bloomer, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International

Η Τζούντι Μπλούμερ, η σύζυγος του Τζόναθαν Μπλούμερ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή