Εκατομμύρια κιλά τυριού αποθηκεύονται σε υπόγειες «σπηλιές» στο Μιζούρι

Μια άγνωστη ιστορία εμπλουτισμένη με πολύ μα πολύ τυρί
2'

Βαθιά μέσα στα όρια της αμερικανικής ενδοχώρας βρίσκεται μια υπόγεια αφθονία τυριού.

Σύμφωνα με την New York Post εδώ και χρόνια φημολογείται ότι ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό πλεόνασμα του γαλακτοκομικού προϊόντος έχει αποθηκευτεί σε ένα σύστημα σπηλαίων 3,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων κρυμμένο κάτω από το Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι.

Οι φημολογούμενες ασβεστολιθικές σπηλιές είναι πραγματικές και αρχικά είχαν σκαφτεί για τη βιομηχανία εξόρυξης, δήλωσε στο Food and Wine ο καθηγητής αγροτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου Cornell, Andrew M. Novaković. «Μόλις τελείωσαν οι εργασίες εξόρυξης, το εναπομείναν σύστημα σπηλαίων αναγνωρίστηκε ως ευκαιρία για κλιματιζόμενες αποθήκες με τεράστια χωρητικότητα και πρόσβαση», είπε.

«Τα σπήλαια έχουν εξαιρετικά ψηλά ταβάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα ρυμουλκούμενα τρακτέρ και μπορούν να φτάσουν τα εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια, που προορίζονται για μεγάλο εξοπλισμό που μπορεί εύκολα να μπει και να περάσει για να ρίξει τα φορτία του».

Και οι ειδήσεις ανέφεραν ότι η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα, αποθήκευε το βασικό συστατικό της πίτσας σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ επέτρεψε στη γαλακτοβιομηχανία να προχωρήσει ολοταχώς στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων γύρω στο 1977, διοχετεύοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη γαλακτοβιομηχανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια - γεγονός που οδήγησε σε πλεόνασμα τυριού τη δεκαετία του 1980.

Είναι λοιπόν αλήθεια - ή μήπως η αλήθεια απλά μπήκε στη μέση μιας ιστορίας για το τυρί;

Για να πετάξει το επακόλουθο παχυλό απόθεμα, ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν δημιούργησε ένα πρόγραμμα «κυβερνητικού τυριού» για όσους αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα μεγάλο μέρος του κάτω από το Μιζούρι.

«Μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων αποθηκεύεται σε αυτές τις σπηλιές επειδή είναι τόσο επιδεκτικές στον έλεγχο του κλίματος- η φυσική υπόγεια θερμοκρασία είναι στα χαμηλά 60άρια με μέτρια υγρασία», πρόσθεσε ο Novaković.

Όσο για μια εγκατάσταση 3,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων στο Σπρίνγκφιλντ που ο αστικός μύθος ισχυρίζεται ότι είναι το Φορτ Νοξ για το τυρί στον 21ο αιώνα, είναι επίσης πραγματική, αλλά κρατήστε την κυβερνητική συνωμοσία, τονίζει η New York Post.

Με την ονομασία Springfield Underground, το τεράστιο υπόγειο κέντρο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ιδιωτικές επιχειρήσεις για να στεγάσουν το τυρί τους και διάφορα άλλα προϊόντα διατροφής.