Σικελία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για επιζώντες στο ναυάγιο - Βίντεο ντοκουμέντο από τη βύθιση

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων του ναυαγίου στη Σικελία. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Σικελία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για επιζώντες στο ναυάγιο - Βίντεο ντοκουμέντο από τη βύθιση
Vigili del Fuoco
2'

Ομάδες διασωστών επαναλαμβάνουν συνεχώς στη Σικελία τις έρευνες για τους έξι αγνοουμένους του ναυαγίου, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς και η κόρη του, όταν το πολυτελές ιστιοφόρο επλήγη από σφοδρή θαλασσοταραχή και βυθίσθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας επιβαίνων.

Στο υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο «Bayesian», επέβαιναν 22 άτομα και το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν επλήγη από σφοδρή καταιγίδα.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International, και ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος της νομικής εταιρείας Clifford Chance, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς σε δίκη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μεταξύ των αγνοουμένων.

Οι σύζυγοι και των δύο είναι επίσης αγνοούμενες, δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία.

Εξειδικευμένοι δύτες έφθασαν τη Δευτέρα, στο μήκους 56 μέτρων βυθισμένο πλοίο σε βάθος περίπου 50 μέτρων, όμως η πρόσβαση σ' αυτό εμποδίζεται από διάφορα αντικείμενα, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική.

Δεκαπέντε άτομα εγκατέλειψαν πριν το πλοίο βυθιστεί, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, η Άντζελα Μπακάρις, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους.

Μεταξύ των 15 ανθρώπων που διασώθηκαν είναι εννέα μέλη του πληρώματος του γιοτ. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν καταγραφεί, πλην του σεφ, ο οποίος – σύμφωνα με τις τοπικές Aρχές- έχει πεθάνει, καθώς οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα του τη Δευτέρα. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Ρικάρντο Τόμας, πολίτη της Αντίγκουα.

Στο μεταξύ, ένα απίστευτο βίντεο δείχνει το ιστιοφόρο «Bayesian» που βυθίστηκε στη Σικελία εν μέσω άγριας καταιγίδας να εξαφανίζεται από τον ορίζοντα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή