H τελευταία φωτογραφία ενός εξορκιστή πριν πεθάνει - Η ανατριχιαστική λεπτομέρεια που ανακάλυψαν

Μια ιστορία που ακόμη και σήμερα δεν έχει απαντήσεις...
4'

Ένα τρομακτικό στιγμιότυπο που τραβήχτηκε λίγο πριν καταρρεύσει και πεθάνει ένας εξορκιστής προκαλεί ανατριχίλα.

Το Greyfriars Kirkyard στο Εδιμβούργο είναι γνωστό για την απόκοσμη ατμόσφαιρά του, με πολλούς επισκέπτες να ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επιθέσεις από κάποια αόρατη παρουσία. Μερικοί πιστεύουν ότι ο εξορκιστής Colin Grant πέθανε ως αποτέλεσμα της σύγκρουσής του με το φάντασμα του George 'Bloody' Mackenzie.

Ο Μακένζι κέρδισε την φήμη του μετά τη Μάχη της Γέφυρας Μπόθγουελ το 1679. Αφού οι κυβερνητικές δυνάμεις του Δούκα του Μόνμουθ νίκησαν 6.000 Πρεσβυτεριανούς Συμφωνητές, περίπου 1.200 αιχμαλωτίστηκαν και φυλακίστηκαν κοντά στην αυλή της εκκλησίας.

Πολλοί εκτελέστηκαν, ενώ άλλοι πέθαναν λόγω βασανιστηρίων. Ο Μακένζι, ένας διαβόητα σκληρός δικαστής, ήταν ισχυρός υποστηρικτής των βασανιστηρίων στη Σκωτία.

Τα σώματα των Συμφωνητών πετάχτηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στο σημερινό Greyfriars Kirkyard. Το 1691, ο George Mackenzie θάφτηκε στο λεγόμενο Black Mausoleum μέσα στο ίδιο νεκροταφείο, αναφέρει η Mirror.

Ο δικαστής Μακένζι

Το νεκροταφείο απέκτησε γρήγορα μια απαίσια φήμη. Υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες για ανεξήγητες γρατζουνιές και μώλωπες που εμφανίζονται στα πρόσωπα των επισκεπτών, και μια γυναίκα ισχυρίστηκε μάλιστα ότι χτυπήθηκε από μια «παγωμένη έκρηξη» ανέμου που προερχόταν από την ανατριχιαστική κατασκευή.

Οι επισκέπτες έχουν διηγηθεί παράξενες ιστορίες για μια δαιμονική παρουσία στο νεκροταφείο που τους ακολουθεί στο σπίτι, ακόμη και για την έναρξη πυρκαγιών.

Αυτός ο παραφυσικός πανικός επικράτησε στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν ένας άστεγος που αναζητούσε καταφύγιο σε ένα μαυσωλείο έπεσε μέσα από ένα σάπιο πάτωμα σε ένα λάκκο με παλιά κόκαλα, οδηγώντας σε φήμες ότι η πτώση είχε ξαναξυπνήσει το διαβόητο φάντασμα του «Bloody» Mackenzie.

Ο podcaster Mr Ballen λέει: «Μια ιστορία άρχισε να κυκλοφορεί στην πόλη ότι ίσως όταν αυτός ο τύπος έπεσε από το πάτωμα στο μαυσωλείο που είχε απελευθερώσει το κακό πνεύμα του George McKenzie και το πνεύμα του ήταν υπεύθυνο για όλες αυτές τις επιθέσεις».

Αυτό το ανατριχιαστικό έπος συνεχίστηκε για μήνες έως ότου ένα κορίτσι ανακαλύφθηκε έξω από το περιβόητο μαυσωλείο, το οποίο ήταν νεκρό, φέροντας σημάδια σαν να το είχαν στραγγαλιστεί.

Οι δήμαρχοι των τοπικών συμβουλίων ζήτησαν τη βοήθεια του Κόλιν Γκραντ, ενός εξορκιστή για να απαλλάξουν το νεκροταφείο από την βασανισμένη ψυχή του Μακένζι. Ο Μπάλεν θυμήθηκε: «Αν δεν έκανε αυτόν τον εξορκισμό, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πληγωθούν περισσότεροι άνθρωποι».

«Υπήρχαν δύο άτομα μαζί του, ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος από μια τοπική εφημερίδα που βασικά έκαναν ετικέτες για να τεκμηριώσουν αυτόν τον εξορκισμό», σχολίασε

Ο Κόλιν ομολόγησε στον δημοσιογράφο ότι πάλευε με το τελετουργικό του εξορκισμού και εγκατέλειψε τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει το φάντασμα του Μακένζι και αντ' αυτού εστίασε στην απελευθέρωση των παγιδευμένων πνευμάτων περίπου 200 Συμφώνων που ήταν θαμμένοι εκεί. Ο κουρασμένος Κόλιν προέβλεψε ότι ο εξορκισμός θα ήταν «ο θάνατός του».

Το τελετουργικό έφτασε στο αποκορύφωμά του γύρω στις δύο τα ξημερώματα, κάνοντας μάλιστα τους δύο δύσπιστους δημοσιογράφους να αισθανθούν ότι κάτι «περίεργο» εκτυλίσσεται. Η φωτογράφος Susan Burrell σήκωσε την κάμερά της και τράβηξε μια τελευταία φωτογραφία του Colin.

Μια μυστηριώδης σκοτεινή φιγούρα φαίνεται πάνω από τον ώμο του, που φαίνεται να κοιτάζει από ένα παράθυρο της κλειδωμένης και έρημης εκκλησίας. Η Σούζαν αργότερα είπε στους συναδέλφους ότι αυτή η απόκοσμη οπτασία κινούνταν όταν τράβηξε τη φωτογραφία.

«Αφού έφυγε το φλας», αφηγείται ο κύριος Μπάλεν, «ήταν σαν να έσβησε το φως από τον Κόλιν και απλώς έπεσε στο έδαφος. Ο δημοσιογράφος έσπευσε αμέσως για να ελέγξει αν ήταν καλά και ο Κόλιν, που μόλις είχε τις αισθήσεις του σε αυτό το σημείο, επαναλάμβανε συνέχεια 'Αυτό θα με σκοτώσει, αυτό θα με σκοτώσει…'».

Τα λόγια του Κόλιν αποδείχτηκαν τρομακτικά ακριβή. Ο podcaster πρόσθεσε: «Λίγο καιρό μετά από αυτόν τον αποτυχημένο εξορκισμό, ο Colin πέθανε ανεξήγητα. Ο θάνατός του ήταν ένα απόλυτο σοκ για τους φίλους και την οικογένειά του».

Καμία εύλογη εξήγηση δεν έχει δοθεί ποτέ για τη φωτογραφία της Σούζαν, η οποία φαίνεται να δείχνει τον αδίστακτο δικαστή να απλώνει το χέρι πέρα ​​από τον τάφο για να διεκδικήσει ένα τελευταίο θύμα.

*Με πληροφορίες από την Daily Star

Σχετικές ειδήσεις