Κύπρος: Ηλικιωμένος πέθανε από θερμοπληξία - Δεν άναβε κλιματιστικό λόγω της τιμής του ρεύματος

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Κύπρο

Κύπρος: Ηλικιωμένος πέθανε από θερμοπληξία - Δεν άναβε κλιματιστικό λόγω της τιμής του ρεύματος
1'

Ένας 75χρονος έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι του από θερμοπληξία. Όπως ανέφερε μάλιστα η οικογένεια του ο ηλικιωμένος άνδρας δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά και πέθανε από τη ζέστη.

Ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου μιλώντας στη Cyprus Times τόνισε πως αρκετοί ηλικιωμένοι λόγω του δυσβάστακτου κόστους στον ηλεκτρισμό δεν ανάβουν κλιματισμό ή ανεμιστήρες, γιατί δεν μπορούν τα πληρώσουν τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα Νοσοκομεία.

«Η κατάσταση είναι τραγική, όταν έχει αναφορές πως κόσμος δεν ανάβει κλιματισμό και κινδυνεύει με θερμοπληξία γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Καλέσαμε με επιστολές τόσο το κράτος, όσο και την ΑΗΚ να παρέμβουν, αλλά δεν είχαμε καμία ανταπόκριση. Με λύπη μεταφέρουμε καταγγελίες πολιτών ότι κινδυνεύουν ακόμη και να πεθάνουν, καθώς φοβούνται να χρησιμοποιήσουν κλιματισμό» σημείωσε.

Μας λένε πως δεν έχουν να πληρώσουν για φαγητό με τις συντάξεις που παίρνουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, πως αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν κλιματισμό όταν δεν έχουν τα απαραίτητα;» αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά τις στέγες ηλικιωμένων και τα γηροκομεία σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας αυτό το διάστημα δεν καταγράφηκαν καταγγελίες ότι δεν χρησιμοποιούν κλιματισμό καθώς το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε σε συχνούς ελέγχους μετά από παράπονα πολιτών στις αρχές του καλοκαιριού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή