Μέσα σε μια πραγματική πόλη «φάντασμα» - Κόστισε 4 δισ. και προκαλεί ανατριχίλα

Η τεράστια σε έκταση και αξία πόλη με τους ελάχιστους κατοίκους 
UniladTech
2'

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια «πολη-φάντασμα» που έχει εξαπλάσιο μέγεθος από τη Νέα Υόρκη, ωστόσο με ούτε το 1/10 του πληθυσμού;

Η πόλη που κοστίζει 4.000.000.000 δολάρια είναι περίπου τεσσερισήμισι φορές μεγαλύτερη από το Λονδίνο, αλλά με ελάχιστο πληθυσμό σε σύγκριση, καθώς φιλοξενεί μόλις 924.608 κατοίκους, ενώ το Λονδίνο έχει περίπου 8,98 εκατομμύρια.

Η πόλη ονομάζεται Naypyitaw και είναι η πρωτεύουσα της Μιανμάρ από το 2005, αφού η χώρα τη μετακίνησε από τη Γιανγκόν.

Η Guardian αναφέρει ότι η κατασκευή της νέας πόλης κόστισε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, με γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και δωρεάν WiFi.

Το έργο περιλάμβανε χώρο για μελλοντική επέκταση και υπήρχε η ελπίδα ότι θα γινόταν η καρδιά της χώρας.

Κατασκεύασαν ακόμη και αυτοκινητόδρομους 20 λωρίδων για να προετοιμαστούν για την κυκλοφορία που θα έφερνε ένας μεγάλος πληθυσμός.

Ωστόσο, απέτυχε να προσελκύσει σημαντικό αριθμό ντόπιων ή τουριστών.

Αντί για πολυσύχναστους δρόμους, ώρες αιχμής δεν υπάρχουν και οι δρόμοι παραμένουν καθαροί και διαμορφωμένοι.

Σύμφωνα με την Guardian, τις Κυριακές «οι δρόμοι είναι σιωπηλοί, τα εστιατόρια και τα λόμπι των ξενοδοχείων άδεια.

«Μοιάζει με μια ανατριχιαστική εικόνα της προαστιακής Αμερικής μετά την αποκάλυψη- σαν μια ταινία του Ντέιβιντ Λιντς που γυρίζεται στη Βόρεια Κορέα», αναφέρει το δημοσίευμα

Η παράξενη πόλη έχει γοητεύσει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να μοιράζονται τις σκέψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτή η πόλη μοιάζει με πόλη που θα συναντούσες στο παιχνίδι «Sims» και έχει δημιουργηθεί από κάποιον που παίζει για πρώτη φορά.

Ένα άτομο είχε τη δική του ενδιαφέρουσα θεωρία για τους γιγαντιαίους αυτοκινητόδρομους, προσθέτοντας: «Fun fact: Οι τεράστιοι δρόμοι του Naypyitaw δεν προορίζονταν ποτέ για να υποστηρίξουν την πυκνή κυκλοφορία, αλλά μάλλον για να επιτρέπουν την επείγουσα προσγείωση των στρατιωτικών αεροσκαφών.» Γι' αυτό δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής λωρίδας.

Αυτό προκάλεσε την απάντηση ενός χρήστη που έγραψε: «Σας ευχαριστώ. Μου φάνηκε πολύ περίεργο πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, κανένα δέντρο στο κέντρο των δρόμων. Επίσης, πολύ, πολύ δύσκολο να πας οπουδήποτε σε αυτό το μέρος χωρίς να έχεις αυτοκίνητο. Τίποτα δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι προσβάσιμο. Πραγματικά δεν μπορείς να περπατήσεις πουθενά με τα πόδια».