Σικελία: Το διαβολικό τρίγωνο του «Bayesian» που βύθισε 35 εκ. ευρώ - «Λίγο περίεργο ναυάγιο»

Οι ιταλικές Αρχές έκαναν λόγο για πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Δευτέρα το λιμάνι του Πορτιτσέλο

Σικελία: Το διαβολικό τρίγωνο του «Bayesian» που βύθισε 35 εκ. ευρώ - «Λίγο περίεργο ναυάγιο»
2'

Διαβολικά παιχνίδια της μοίρας διακρίνει κανείς στην τραγωδία με τη βύθιση στη Σικελία του σούπερ γιοτ «Bayesian» στην οποία αγνοούνται μεταξύ άλλων ο «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς» Μαικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του, Χάνα, ο δικηγόρος του, Κρις Μορβίλο και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε ένα ιδιότυπο «τρίγωνο των Βερμούδων» μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Ιταλίας. Στις ΗΠΑ, ο ιδρυτής της εταιρείας Autonomy, Λιντς, απαλάχθηκε τον Ιούνιο από κατηγορίες για απάτη δισεκατομμυρίων σύμφωνα με την Espresso, ύστερα από δίκη στο Σαν Φρανσίσκο στην οποία τον εκπροσώπησε ο αγνοούμενος δικηγόρος του, Μορβίλο. Κατηγορούμενος ήταν επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της Autonomy, συνεργάτης του Λιντς, Στίβεν Τσάμπερλεν.

Κατά διαβολική σύμπτωση, το Σάββατο χτυπήθηκε στη Βρετανία από αυτοκίνητο, ενώ είχε πάει για τρέξιμο. Τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν από το ναυάγιο στην Ιταλία, ο Τσάμπερλεν άφησε την τελευταία του πνοή. Σαν από σατανικό παιχνίδι της μοίρας, ο Λιντς είχε πάει με το κότερο στην Ιταλία για να γιορτάσει την αθώωση του από το αμερικανικό δικαστήριο. Ήθελε να εγκαινιάσει «τη νέα ζωή του», όμως το ταξίδι στην Ιταλία μπορέι να του έχει κοστίσει τη ζωή...

Οι ιταλικές Αρχές έκαναν λόγο για πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Δευτέρα το λιμάνι του Πορτιτσέλο, στο οποίο ήταν αγκυροβολημένο το αξίας 32.000.000 ευρώ «Bayesian» με το μεγαλύτερο κατάρτι στον κόσμο. Με το που σταμάτησε η καταιγίδα, το «Bayesian» είχε ήδη βυθιστεί όπως δήλωσε ο καπετάνιος του σκάφους, που έσωσε 15 από τους 22 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του Λιντς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας έδωσε η πρώην επικεφαλής του προσωπικού, Μόνικα Γένσεν, δηλώνοντας στην Telegraph ότι η βύθιση της φαίνεται «λίγο περίεργη», καθώς είχε διασχίσει χωρίς κανένα πρόβλημα τον Ατλαντικό Ωκεανό, παρόλο που έπεσε σε άσχημο καιρό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή