Σικελία: Βρετανοί ερευνητές στο ναυάγιο του «Bayesian» για να λύσουν το μυστήριο

Οι ιταλικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει για να προσδιορίσουν εάν υπήρχαν φινιστρίνια (ή καταπακτές) που είχε αφήσει ανοιχτά το πλήρωμα του σκάφους

Σικελία: Βρετανοί ερευνητές στο ναυάγιο του «Bayesian» για να λύσουν το μυστήριο
2'

Οι έρευνες γύρω από το τραγικό περιστατικό βύθισης του πολυτελούς σκάφους «Bayesian» συνεχίζονται αμείωτα με το μυστήριο γύρω από την υπόθεση να πυκνώνει καθώς οι ειδικοί θεωρούν αδιανόητο πως ένα πολυτελές σκάφος που φέρεται να είχε εξοπλισμό και χαρακτηριστικά ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, εξαφανίστηκε στον βυθό μέσα σε λίγα λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι μία άλλη θαλαμηγός, που ήταν αγκυροβολημένη κοντά στο superyacht λίγο στα ανοιχτά της Σικελίας δεν έπαθε τίποτα από την καταιγίδα προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους έξι αγνοούμενους του ναυαγίου, που περιλαμβάνουν τον Βρετανό επιχειρηματία Μάικ Λιντς, τη 18χρονη κόρη του και τον Τζόναθαν Μπλούμερ, μη εκτελεστικό πρόεδρο της Morgan Stanley International.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στη Σικελία, προκειμένου να διεξάγουν μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τις συνθήκες της βύθισης. Η ομάδα των βρετανών ειδικών συνεργάζεται στενά με τις ιταλικές Αρχές, που από τη μεριά τους είναι αποφασισμένες να ανακαλύψουν τα αίτια της ταχύτατης βύθισης του Bayesian, αν και φυσικά προτεραιότητα έχει αυτή τη στιγμή ο εντοπισμός των αγνοουμένων.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Daily Mail, οι ιταλικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει για να προσδιορίσουν εάν υπήρχαν φινιστρίνια (ή καταπακτές) που είχε αφήσει ανοιχτά το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τόσο γρήγορα το σκάφος. Οι ερευνητές θα εξετάσουν αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένων των προβλέψεων για κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας, και αν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.



Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή