Αυστραλία: Σκότωσε την μόλις δύο ετών κόρη της επειδή δεν της άρεσε όπως... σκούπιζε

Η γυναίκα συνελήφθη χρόνια μετά την τέλεση του εγκλήματος και φυλακίστηκε από δικαστήριο της Αυστραλίας

Αυστραλία: Σκότωσε την μόλις δύο ετών κόρη της επειδή δεν της άρεσε όπως... σκούπιζε
3'

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επέβαλε δικαστήριο στην Αυστραλία σε μία γυναίκα η οποία ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την μόλις δύο ετών κόρη της επειδή δεν ήταν ευχαριστημένη από το πώς έκανε τις δουλειές του σπιτιού.

Η 2 ετών Τίλι Κρεγκ εξαφανίστηκε από την φάρμα της κοινόβιας αίρεσης Ministry of God το 1987 με τον πατέρα της να την αναζητά όλα αυτά τα χρόνια, αφού δεν πίστεψε ποτέ ότι η μικρούλα υιοθετήθηκε, όπως του είπαν.

Στην πραγματικότητα η Τίλι είχε δολοφονηθεί με έναν πλαστικό σωλήνα, ενώ ο αρχηγός της αίρεσης εξαφάνισε κάθε ίχνος της και όρκισε τα υπόλοιπα μέλη να μην πουν τίποτα για το έγκλημα.

Η μητέρα της δίχρονης Τίλι, η 62χρονη σήμερα Έλεν Ρέιτσελ Κρεγκ συνελήφθη κατηγορούμενη για τον φόνο της κόρης της μόλις το 2022 και αυτό μετά από πληροφορία στην αστυνομία. Αργότερα ομολόγησε την ενοχή της.

Η 62χρονη δικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών, ενώ η δικαστής Νάταλι Άνταμς αποδέχθηκε ότι η μητέρα δεν είχε σκοπό να προκαλέσει σοβαρό κακό στην Τίλι, ωστόσο είπε οτι το να αποκαλέσει τον θάνατο του παιδιού τραγωδία θα ήταν «μία κατάφωρη υποτίμηση».

«Πέθανε στα χέρια κάποιου που ο ρόλος του ήταν να την προστατεύσει», είπε η δικαστής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα παιδιά στο κοινόβιο έπρεπε να κάνουν δουλειές, ανεξαρτήτως ηλικίας και συχνά τιμωρούνταν με έναν μαύρο σωλήνα.

Ήταν 7 Ιουλίου 1987 και η μικρή Τίλι σκούπιζε, όταν η μητέρα της δυσαρεστημένη με τον τρόπο που το έκανε την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.

Η Κρεγκ, η οποία ήταν τότε 25 ετών, έφερε αργότερα την κόρη της μέσα στον χώρο και είπε «Σταμάτησε να αναπνέει» και «Ωχ όχι, όχι, πέθανε».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ότι ξάπλωσε την Τίλι σε μία μπανιέρα και περίμενε τον αρχηγό της αίρεσης να επιστρέψει και προσευχήθηκε για την ανάσταση του κοριτσιού.

Ο Αλεξάντερ Γουίλον ή «Πάπα» όπως έλεγαν τον αρχηγό κατηγορείται ότι αποτέφρωσε το κορίτσι και σκόρπισε τις στάχτες της σε διάφορα σημεία, ενώ απαγόρευσε στα μέλη της αίρεσης να μιλήσουν για το συμβάν.

Κατηγορήθηκε ως συνεργός σε φόνο αλλά και για ξεχωριστά αδικήματα, όπως και για σεξουαλική επίθεση, αλλά κρίθηκε ακατάλληλος να δικαστεί.

Η Κρεγκ εκδιώχθηκε από την αίρεση λίγους μήνες αργότερα και πήγεστη χώρα καταγωγής της, τη Νέα Ζηλανδία, όπου έζησε με πολλά ψευδώνυμα μέχρι τη σύλληψή της και την έκδοσή της.

Σε τμήμα μίας επιστολής της κατηγορούμενης, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η 62χρονη ζητούσε συγγνώμη για το έγκλημά της, υποστηρίζοντας ότι «κάτι της συνέβη» ως μητέρα στο αγρόκτημα.

«Οι πράξεις μου ήταν φρικτές, τρομερές, φρικτές».

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου για όσα έχω κάνει», έγραψε, προσθέτοντας ότι ήθελε «δικαιοσύνη» για την κόρη της.

Ο πατέρας της Τίλι, Τζέραρντ Στάνχοουπ που επισκέφθηκε πολλές φορές την αίρεση κατά τη διάρκεια της απεγνωσμένης αναζήτησης για την κόρη του δεν γνώριζε ότι είχε πεθάνει μέχρι που συνελήφθη η πρώην σύντροφός του.

«Πέρασα χρόνια... ξυπνώντας κάθε μέρα με την ελπίδα στην καρδιά μου ότι θα τη έβρισκα και πήγαινα για ύπνο συντετριμμένος που δεν μπορούσα», είπε ο Στάνχοουπ σε μια δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

«Δεν έμαθα παρά περισσότερο από 30 χρόνια αργότερα ότι η κόρη μου είχε ήδη πεθάνει» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή