Αλέν Ντελόν: Η επιθυμία του να ταφεί στο σπίτι του δεν είναι απλή υπόθεση

Για να ταφεί κάποιος σε ιδιωτική γη πρέπει απαραιτήτως να λάβει άδεια από τον αρμόδιο νομάρχη, έχοντας εκπληρώσει αυστηρές προϋποθέσεις

Αλέν Ντελόν: Η επιθυμία του να ταφεί στο σπίτι του δεν είναι απλή υπόθεση
French actor Alain Delon takes a short walk away from the set of a new film, "The Sicilians," during a break in the shooting in the center of Rome, March 27, 1969. "The Sicilians" is directed by Henry Verneuil, with Alain Delon and French actor Jean Gabin in the leading roles. (AP Photo/Jim Pringle)
2'

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη Γαλλία, η επιθυμία του Αλέν Ντελόν να ταφεί στην κατοικία του, μετά τον θάνατό του, ένα σπάνιο όπως χαρακτηρίζεται αίτημα και αρκετά δύσκολο να ικανοποιηθεί, καθώς πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

«Σε ολόκληρη την καριέρα μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο αίτημα», επιβεβαιώνει ένας ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην BFM Business. «Ίσως μερικές περιπτώσεις ταφών σε ιδιωτική γη στην Κορσική, όπου είναι μέρος παλαιών παραδόσεων, αλλά αλλού είναι πολύ σπάνιο».

Για να ταφεί κάποιος σε ιδιωτική γη πρέπει απαραιτήτως να λάβει άδεια από τον αρμόδιο νομάρχη, έχοντας εκπληρώσει αυστηρές προϋποθέσεις.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Κάθε πρόσωπο μπορεί να ταφεί σε ιδιωτική περιουσία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή βρίσκεται εκτός των τειχών των πόλεων και κωμοπόλεων και στην καθορισμένη απόσταση.

Επομένως, πρέπει πρώτα να αποδειχθεί ότι το ακίνητό του βρίσκεται εκτός αστικής περιοχής, δηλαδή σε ελάχιστη απόσταση 35 μέτρων από άλλη κατοικία, προσκομίζοντας κτηματολογικό χάρτη. Η γνώμη ενός υδρογεωλόγου εγκεκριμένου από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας είναι επίσης απαραίτητη. «Η μελέτη του υπεδάφους είναι απαραίτητη για την αποφυγή οποιασδήποτε ρύπανσης. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι το φαινόμενο της θανατομορφώσεως ή της αποσύνθεσης του σώματος που θα μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα», λέει ο νεκροθάφτης.

Τέλος, η ταφή στην περιουσία κάποιου πρέπει να αποτελεί εκπεφρασμένη επιθυμία του θανόντος. Σε περίπτωση ταφής τεφροδόχου μετά από αποτέφρωση, ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις, δεν απαιτείται μόνο η γνώμη υδρογεωλόγου.

Η προετοιμασία για μια ταφή στο σπίτι μπορεί να γίνει από το άτομο που εκφράζει την επιθυμία ή από το καθορισμένο γραφείο τελετών. Εκτός από το τέλος παραχώρησης σε ένα δημοτικό νεκροταφείο, η ταφή στο σπίτι θα κοστίσει περίπου το ίδιο με μια παραδοσιακή ταφή.

Υποχρέωση παροχής πρόσβασης στον τάφο

Η επιλογή να ταφεί κάποιος σε ιδιωτική γη, προκαλεί μία σειρά υποχρεώσεων, καθώς οι συγγενείς θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτή 24 ώρες το 24ωρο για να συντηρούν τον τάφο.

Η ταφή στο οικόπεδο καταγράφεται στη συνέχεια στην πράξη ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση μεταβίβασης, ο μελλοντικός αγοραστής πρέπει επίσης να αφήσει την πρόσβαση στον τάφο στους συγγενείς του ατόμου που θάφτηκε. Ένας περιορισμός που θα μπορούσε να αποθαρρύνει οποιαδήποτε μελλοντική μεταπώληση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή