Βρετανία: Τραγωδία στο Μπράντφορντ - Νεκροί μία 29χρονη και τρία παιδιά από φωτιά σε σπίτι

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά που στοίχισε τη ζωή μίας 29χρονης και τριών ανήλικων παιδιών ξεκίνησε εσκεμμένα και ερευνούν την υπόθεση ως δολοφονία
Sky News
3'

Μία 29χρονη και τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στο Μπράντφορντ της Βρετανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, η φωτιά ξεκίνησε εσκεμμένα.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Αυγούστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 29χρονης Bryonie Gawith, ενώ τρία παιδιά, 22 μηνών, 5 και 9 ετών, δύο κορίτσια και ένα αγόρι διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου αργότερα κατέληξαν.

Ένας άνδρας, 39 ετών, συνελήφθη στο σημείο ως ύποπτος για φόνο και διακομίστηκε επίσης στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

«Ενώ οι έρευνες βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια, πιστεύουμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε εσκεμμένα και ότι αυτό το περιστατικό είχε σχέση με το σπίτι», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Lucy Leadbeater.

«Οι ντετέκτιβ με μεγάλη ομάδα ξεκίνησαν έρευνα για φόνο. Ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί υποστηρίζουν την οικογένεια και οι αστυνομικοί της γειτονιάς βρίσκονται στην περιοχή και πραγματοποιούν περιπολίες», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε οποιονδήποτε βρισκόταν στην περιοχή Westbury Road τη στιγμή του συμβάντος και έχει βίντεο κλειστού κυκλώματος ή κουδουνιού πόρτας να εμφανιστεί. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους τους και την κοινότητα αυτή τη θλιβερή στιγμή», είπε.

Οι κάτοικοι της περιοχής συγκλονισμένοι άφηναν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο, με ένα μήνυμα να γράφει «Σας αγαπώ όλους. Θα μου λείπετε για πάντα. Θα μου λείπετε όμορφοι μου άγγελοι».

Μία γειτόνισα, σύμφωνα με το Sky News δήλωσε ότι η κόρη της άκουσε φωνές και ουρλιαχτά από το σπίτι λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.

«Είδα μπλε φώτα να αναβοσβήνουν και σκέφτηκα ότι "κάτι δεν πάει καλά"», είπε.

Η κυρία Pearson είπε ότι το δωμάτιο της κόρης και του γαμπρού της ήταν γεμάτο με μυρωδιά καπνού.

«Κοιτάξαμε έξω από το παράθυρο και είδαμε μια μεγάλη φλόγα. Ο ουρανός φωτίστηκε. Ήταν σαν αστραπόβροντα».

«Έλεγαν ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα, ήταν μια φωτιά στο σπίτι. Και δεν μας άφηναν να περάσουμε. Είναι τρομερό. Όλοι ήταν τόσο αναστατωμένοι».