Αναγκαστική αλλαγή πορείας για πτήση από Κέρκυρα προς Λονδίνο λόγω τραυματισμού αεροσυνοδών

Δυνατές αναταράξεις είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο αεροσυνοδών με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να αλλάξει πορεία 

Αναγκαστική αλλαγή πορείας για πτήση από Κέρκυρα προς Λονδίνο λόγω τραυματισμού αεροσυνοδών
2'

Να αλλάξει πορεία αναγκάστηκε αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο, όταν κατά τη διάρκεια της πτήσης έντονες αναταράξεις προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο αεροσυνοδών. Έτσι το αεροσκάφος προσγειώθηκε αναγκαστικά στη Ρώμη.

Πρόκειται για την πτήση 821 της EasyJet, που απογειώθηκε από την Κέρκυρα με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο, που σύμφωνα με την Daily Mail αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην ιταλική πρωτεύουσα επειδή δύο μέλη του προσωπικού καμπίνας τραυματίστηκαν από αναταράξεις.

Η αεροπορική εταιρεία έστειλε άλλο αεροπλάνο που παρέλαβε τους επιβάτες, που έφθασαν στο Λονδίνο αργότερα την ίδια μερα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα στο αεροπλάνο ήταν αναμμένες οι ενδείξεις πρόσδεσης όταν ξεκίνησαν έντονες αναταράξεις και κανένας δεν πίστευε ότι θα υπήρχαν τραυματισμοί.

Σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της EasyJet ανέφερε: «Το αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές: Η πτήση EZY8120 από Κέρκυρα προς Λονδίνο Gatwick στις 19 Αυγούστου παρουσίασε αναταράξεις που δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης έλαβε την απόφαση να προσγειωθεί στη Ρώμη, ώστε τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται περιστατικά αναταράξεων.

Η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στη Ρώμη, όπου οι πελάτες υποστηρίχθηκαν στον τερματικό σταθμό και κανονίστηκε η αντικατάσταση του πληρώματος και του αεροσκάφους για τη συνέχιση της πτήσης προς το Gatwick του Λονδίνου».

Δεν έχει γνωστό εάν τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος επέστρεψαν μαζί με τους επιβάτες στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα ο Εθνικός οργανισμός αεροπορικής ασφάλειας της Ιταλίας διέταξε έρευνα για το περιστατικό. «Δεδομένου του είδους και της σοβαρότητας των τραυματισμών που υπέστησαν οι επιβαίνοντες… η ANSV διέταξε την έναρξη έρευνας ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ατύχημα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η νότια Ιταλία αυτή την εβδομάδα έχει πληγεί από σφοδρή κακοκαιρία με έντονες καταιγίδες, ενώ λίγες ώρες πριν το εν λόγω συμβάν με το αεροσκάφος είχε βυθιστεί το γιοτ Bayesian στη Σικελία, που χτυπήθηκε από υδροστρόβιλο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή