Ναυάγιο στη Σικελία: Επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη πτώματα - Είναι του τραπεζίτη και του δικηγόρου

Μόνο ένα άτομο από τους αγνοούμενους δεν έχει βρεθεί ακόμη στο ναυάγιο 
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Ο Άγγλος τραπεζίτης Τζόναθαν Μπλούμερ και ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο έχουν επιβεβαιωθεί ότι βρίσκονται μεταξύ των σορών που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο στην Σικελία.

Οι σοροί τους θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο του Παλέρμο, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα του Termini Imeresi, ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Το χρονικό των ερευνών και της εύρεσης των πτωμάτων

Νωρίτερα βρέθηκε πέμπτο πτώμα στο ναυάγιο, μετά από τα τέσσερα πτώματα που μεταφέρθηκαν νωρίτερα στην ακτή. Οι αρχές της Σικελίας είπαν στο BBC ότι δύτες βρήκαν ένα πέμπτο πτώμα μέσα στο Bayesian.

Επομένως πλέον μένει ένα άτομο από τα έξι που αναζητούσαν οι αρχές.

Ιταλοί δύτες διάσωσης βρήκαν ακόμη πιο πριν δύο πτώματα μέσα στο βυθισμένο πολυτελές γιοτ, και μετά από κάποια ώρα και άλλα δύο.

Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο από τα 4 πτώματα, που βρέθηκαν νωρίτερα ανήκουν στον Μάικ Λιντς και την κόρη του Χάνα. Ωστόσο το BBC αναφέρει πως ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η σύγχυση εντείνεται καθώς το ιταλικό ansa αναφέρει ότι υπάρχουν τέσσερα πτώματα που ανασύρθηκαν από δύτες της πυροσβεστικής μέσα στο ιστιοφόρο Bayesian, που βρίσκονται περίπου 50 μέτρα στον βυθό της θάλασσας μπροστά από το Porticello, στην περιοχή του Παλέρμο.

Ένα πέμπτο σώμα έχει ήδη ταυτοποιηθεί μέσα στο ναυάγιο και θα πρέπει να ανασυρθεί αύριο. Τα τέσσερα πτώματα, σύμφωνα με το ansa, που ανασύρθηκαν είναι του Jonathan Bloomer , του προέδρου της Morgan Stanley International, της συζύγου του Anne Elizabeth , του δικηγόρου Chris Morvillo και της συζύγου του Nada . Για τον Βρετανό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του γιοτ Mike Lynch και τη δεκαοκτάχρονη κόρη του Hanna δεν γίνεται λόγος.

Πλέον τα πτώματα που έχουν βρεθεί είναι έξι. Ένας φίλος του Recaldo Thomas, του σεφ του σκάφους, η σορός του οποίου ανασύρθηκε τη Δευτέρα, τον χαρακτήρισε «ξεχωριστό άνθρωπο». Η σορός του κ. Thomas ήταν η πρώτη που ανακαλύφθηκε μετά τη βύθιση του Bayesian.