Χριστιανοί σχεδόν οι μισοί όλων των μεταναστών παγκοσμίως

Τα στοιχεία νέα έρευνας για την μετανάστευση 

Χριστιανοί σχεδόν οι μισοί όλων των μεταναστών παγκοσμίως
2'

Μια έκθεση του Κέντρου Ερευνών Pew, που δημοσιεύθηκε σήμερα αποκάλυψε ότι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι ηγούνται των παγκόσμιων τάσεων της μετανάστευσης, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτές οι θρησκευτικές ομάδες στη διεθνή μετακίνηση ανθρώπων.

Η μελέτη, η οποία ανέλυσε στοιχεία από πηγές των Ηνωμένων Εθνών και πάνω από 270 απογραφές και έρευνες, αποκάλυψε ότι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των μεταναστών στον κόσμο σε σύγκριση με τα μερίδια του παγκόσμιου πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χριστιανοί αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ (47%) όλων των διεθνών μεταναστών, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το 30% του μεριδίου τους στον παγκόσμιο πληθυσμό. Αυτό κατέστησε τον Χριστιανισμό την πιο αντιπροσωπευόμενη θρησκεία μεταξύ εκείνων που ζούσαν εκτός της χώρας γέννησής τους.

Εν τω μεταξύ, οι Εβραίοι, αν και αντιπροσωπεύουν ένα μικροσκοπικό κλάσμα του παγκόσμιου πληθυσμού σε ποσοστό 0,2%, αντιπροσώπευαν το 1% των παγκόσμιων μεταναστών. Αυτό σήμαινε ότι ένας στους πέντε Εβραίους, ή το 20%, διέμενε εκτός της χώρας γέννησής του, καθιστώντας τους τη θρησκευτική ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να έχει μεταναστεύσει.

Χριστιανική μετανάστευση λόγω ευκαιριών και πίστης

Τα χριστιανικά μεταναστευτικά πρότυπα διαμορφώθηκαν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών ευκαιριών, των θρησκευτικών διώξεων και της επιθυμίας επανένωσης με την οικογένεια. Το Μεξικό αναδείχθηκε ως η πιο κοινή χώρα προέλευσης των χριστιανών μεταναστών, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεχώρισαν ως ο κυριότερος προορισμός τους.

Η ροή των χριστιανών μεταναστών ήταν σε μεγάλο βαθμό από τη Λατινική Αμερική και την υποσαχάρια Αφρική προς πιο ανεπτυγμένες περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίστηκε με τις ευρύτερες παγκόσμιες τάσεις όπου τα άτομα αναζητούσαν καλύτερες οικονομικές προοπτικές σε περιοχές όπου ο χριστιανισμός ήταν ήδη η κυρίαρχη θρησκεία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή