Απίστευτο: Κάρτ ποστάλ στην Ουαλία παραδόθηκε 121 χρόνια αργότερα με ένα μυστηριώδες μήνυμα

Προοριζόταν για μια κυρία ονόματι Lydia Davies, η οποία πιθανότατα ζούσε εκεί την εποχή που υπήρχαν σπίτια, αντί για την τράπεζα
Swansea Building Society μέσω X
4'

Μια καρτ-ποστάλ παραδόθηκε σε μια διεύθυνση στην Ουαλία 121 χρόνια μετά την αποστολή της.

Το προσωπικό της Swansea Building Society δεν πίστευε στα μάτια του όταν έψαχνε την αλληλογραφία στα κεντρικά γραφεία της Cradock Street το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου.

Υπήρχαν οι συνήθεις επιστολές που αφορούσαν υποθήκες και αποταμιεύσεις, αλλά και μια καρτ ποστάλ, η οποία ξεπρόβαλε από τη μέση του σωρού με γραμματόσημο του βασιλιά Εδουάρδου VII, με ημερομηνία 3 Αυγούστου 1903.

Προοριζόταν για μια κυρία ονόματι Lydia Davies, η οποία πιθανότατα ζούσε εκεί την εποχή που υπήρχαν σπίτια, αντί για την τράπεζα.

Ο Henry Darby, υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Swansea Building Society, δήλωσε: «Εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά την Παρασκευή. Ο ταχυδρόμος ήρθε στην πόρτα κανονικά με πολλές επιστολές που αφορούσαν υποθήκες και αποταμιεύσεις και πράγματα που έπρεπε να επεξεργαστεί η ομάδα μας. Καθώς ένας από τους διευθυντές τα εξέταζε, μια καρτ ποστάλ έπεσε στο τραπέζι, όχι σε φάκελο, όχι με σημείωμα, ακριβώς όπως ήταν.

Ο κ. Darby είπε: «Η διεύθυνση είναι σωστή, είμαστε ακόμα 11 (και 12) Cradock Street, αλλά είναι 121 χρόνια αργότερα από ό, τι αναμενόταν! Στην πραγματικότητα, είναι τρελό. Λίγο τρομακτικό. Το ίδιο το γραμματόσημο είναι ο βασιλιάς Εδουάρδος, οπότε ήταν βασιλιάς από το 1901 έως το 1910, και θα μπορούσατε να καταλάβετε αμέσως από τον γραφικό χαρακτήρα και τον τρόπο που μιλάει, «Αγαπητέ, δεν θα μπορούσα», ήταν πολύ της εποχής.

«Από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε, το γραμματόσημο γράφει 3 Αυγούστου 1903. Με μολύβι στο πάνω μέρος γράφει Fishguard, Pembrokeshire, οπότε αναρωτιόμαστε αν έχει έρθει από το Fishguard στη δεσποινίδα Lydia. Είναι αρκετά ασαφής - η καρτ ποστάλ. Μιλάνε για κάτι που γνωρίζουν και οι δύο, αλλά δεν θέλουν να το αποκαλύψουν στην καρτ ποστάλ».

Στην μπροστινή όψη της καρτ ποστάλ απεικονίζεται ένα σχέδιο μιας χειμωνιάτικης σκηνής με ένα ελάφι σε πρώτο πλάνο που ακροβατεί πάνω σε ένα παγωμένο κούτσουρο δέντρου, με μια υδάτινη μάζα και χιονισμένα βουνά πέρα, όλα κάτω από έναν έναστρο ουρανό.

Μια βάρκα κάποιου είδους φαίνεται να διασχίζει το νερό και η λεζάντα κάτω αριστερά γράφει απλά: «The Challenge».

Το μπροστινό μέρος της καρτ ποστάλ

Henry Darby μέσω Wales Online

Στην επάνω γωνία της καρτ ποστάλ αναγράφεται: Να με θυμάστε, στη δεσποινίδα Gilbert + John με αγάπη σε όλους από (αδιάβαστο)". Στο κυρίως σώμα της καρτ ποστάλ αναφέρεται: «Αγαπητή L. Δεν μπόρεσα, ήταν αδύνατο να πάρω το ζευγάρι αυτών. Λυπάμαι πολύ, αλλά ελπίζω να περνάς καλά στο σπίτι. Έχω τώρα περίπου 10 σελίνια χαρτζιλίκι χωρίς να υπολογίζω το εισιτήριο του τρένου, οπότε τα πάω καλά».

Έχει γραμματόσημο του βασιλιά Εδουάρδου VII

Henry Darby μέσω Wales Online

Η τράπεζα απηύθυνε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την κα Davies ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει να χυθεί φως στο μυστήριο, να προσέλθει και να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Darby δήλωσε: «Ξέρουμε ότι έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά σκεφτήκαμε ότι θα ήταν τόσο συναρπαστικό να μάθουμε πώς ήταν η ζωή στην οδό Cradock πριν από 121 χρόνια. Η ίδια η οικοδομική εταιρεία ιδρύθηκε 20 χρόνια μετά την αποστολή της καρτ ποστάλ. Από ό,τι μπορέσαμε να μετρήσουμε χθες κοιτάζοντας τα αρχεία, πιστεύουμε ότι υπήρχαν πιο παραδοσιακά σπίτια σε αυτό το μέρος που βομβαρδίστηκαν, και το γραφείο μας είναι μια ανοικοδόμηση, αλλά η διεύθυνση έχει παραμείνει η ίδια.»

«Απέναντι, το Albert Hall ήταν ανοιχτό εκείνη την εποχή τη δεκαετία του 1860, όταν ο Όσκαρ Ουάιλντ έδινε παραστάσεις, οπότε η Λίντια πιθανότατα περπατούσε απέναντι για να δει εκείνους τους ανθρώπους που έδιναν παραστάσεις εκεί».

Μια εκπρόσωπος της Royal Mail δήλωσε: «Είναι πιθανό αυτή η καρτ ποστάλ να μπήκε ξανά στο σύστημά μας αντί να χαθεί στο ταχυδρομείο για πάνω από έναν αιώνα. Όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται στο σύστημά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στη σωστή διεύθυνση».

Πηγή: Wales Online