Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια με έναν αθώο και αποτελεσματικό τρόπο

Τα περιστέρια είναι ακίνδυνα πλάσματα, αλλά είναι απίστευτα αποκαρδιωτικό το...αποτύπωμά τους

Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια με έναν αθώο και αποτελεσματικό τρόπο
Φωτ.: Unsplash
2'

Υπάρχει ένας μη βίαιος τρόπος για να σταματήσετε τα περιστέρια από το να τσιμπολογούν τα φυτά του κήπου ή της βεράντας σας ή να μολύνουν στη στέγη σας, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα άχρηστο αντικείμενο που πιθανότατα μαζεύει σκόνη μέσα στο σπίτι σας.

Τα περιστέρια είναι ακίνδυνα πλάσματα, αλλά είναι απίστευτα αποκαρδιωτικό το...αποτύπωμά τους.

Τα περιστέρια δεν μπορούν μόνο να καταστρέψουν τα φυτά του κήπου ή της βεράντας, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν αξιοσημείωτη ζημιά σε ένα σπίτι, καθώς τα περιττώματά τους είναι εξαιρετικά όξινα και αλλοιώνουν τις πέτρες, τα μέταλλα ή ακόμη και το σκυρόδεμα.

Ο Ryan Jenkins, ειδικός στον έλεγχο παρασίτων από το Κέντρο Κηπουρικής Sefton Meadows, ανέφερε στην express.uk ότι το κρέμασμα γυαλιστερών αντικειμένων μπορεί να τρομάξει τα πουλιά και να τα κρατήσει μακριά από τον κήπο σας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Τα γυαλιστερά αντικείμενα μπορεί να σας φαίνονται σαν κάτι που θα προσέλκυε τα ζώα (μια φήμη που ξεκίνησε από την υποτιθέμενη έλξη στις καρακάξες για τα γυαλιστερά αντικείμενα), αλλά το αντίθετο είναι αλήθεια. Όταν έχει ήλιο, τα γυαλιστερά αντικείμενα αντανακλούν το φως προς τα πουλιά, γεγονός που τα τρομάζει. Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν επίσης ότι τα πουλιά φοβούνται τις ίδιες τις αντανακλάσεις τους! Αυτή μπορεί να μην είναι η πιο ελκυστική λύση, αλλά είναι βολική, ειδικά σε χωράφια και γύρω από παρτέρια λαχανικών και λουλουδιών».

Τα γυαλιστερά αντικείμενα τρομάζουν τα περιστέρια καθώς δημιουργούν αντανακλάσεις ή ξαφνικές λάμψεις φωτός, ενώ οι ξαφνικές κινήσεις μπορεί να σηματοδοτήσουν κίνδυνο για τα πουλιά καθώς μπορούν να υποψιαστούν ότι ένα αρπακτικό βρίσκεται κοντά.

Όταν τα αντικείμενα κρέμονται, μπορούν επίσης να ταλαντεύονται από τον άνεμο, γεγονός που μπορεί να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα αρπακτικά πουλιά, όπως οι κουκουβάγιες, γεγονός που θα προκαλέσει επίσης την αποφυγή μιας περιοχής από τα περιστέρια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρεμάσετε παλιά CD ή DVD στον κήπο σας, αλλά και να χρησιμοποιήσετε κονσερβοκούτια, αλουμινόχαρτο, αλουμινένια πιάτα πίτας ή οποιοδήποτε άλλο γυαλιστερό υλικό που θα παράγει επίσης το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν επίσης γυαλιστερές κορδέλες, γνωστές και ως ταινία τρόμου, για να τις κρεμάσουν σε φράχτες ή δέντρα, οι οποίες επίσης θα τρομάξουν τα περιστέρια.

Ωστόσο, φροντίστε να μην κρεμάσετε τίποτα που είναι κατασκευασμένο από γυαλί, όπως καθρέφτες, γύρω από τον κήπο σας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ή ακόμη και να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή