Μια γυναίκα από την Ιαπωνία που λατρεύει τις μπανάνες είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Το Γκίνες επιβεβαίωσε τη νέα ιδιότητα της γυναίκας την Πέμπτη

Μια γυναίκα από την Ιαπωνία που λατρεύει τις μπανάνες είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Τομίκο στα 116 της γενέθλια

City of Ashiya μέσω AP
2'

Η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτούκα έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών, μετά το θάνατο της 117χρονης Μαρίας Μπράνιας, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η ηλικία της και η ημερομηνία γέννησής της, 23 Μαΐου 1908, επιβεβαιώθηκαν από την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας, η οποία επικυρώνει τα στοιχεία των ανθρώπων που θεωρούνται 110 ετών και άνω, και την τοποθέτησε στην κορυφή της Παγκόσμιας Λίστας Κατάταξης Υπερηλίκων.

116xronwn.jpg

Η Τομίκο στα 116 της γενέθλια

City of Ashiya μέσω AP

Η Ιτούκα ζει σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Ασίγια, μια πόλη στο νομό Χιόγκο, η οποία επίσης επιβεβαίωσε την ημερομηνία γέννησής της. Ανέλαβε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο μετά τον θάνατο της 117χρονης Μπράνιας, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της την Τρίτη.

Το Γκίνες επιβεβαίωσε τη νέα ιδιότητα της Ιτούκα την Πέμπτη.

Όταν της είπαν ότι έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος, απάντησε: «Σας ευχαριστώ», μια φράση που μεταφέρει συχνά και στους φροντιστές του σπιτιού της.

Η Ιτούκα γιόρτασε τα γενέθλιά της πριν από τρεις μήνες, λαμβάνοντας λουλούδια, μια τούρτα και μια κάρτα από τον δήμαρχο. Κάθε πρωί, πίνει ένα δημοφιλές ρόφημα με γεύση γιαούρτι που ονομάζεται Calpis. Το αγαπημένο της φαγητό είναι οι μπανάνες.

116xronwn2.jpg

Η Τομίκο στα 116 της γενέθλια

City of Ashiya μέσω AP

Γεννημένη στην Οσάκα, η Ιτούκα ήταν παίκτρια βόλεϊ στο λύκειο. Παντρεύτηκε στα 20 και απέκτησε δύο κόρες και δύο γιους, σύμφωνα με το Γκίνες.

Η Ιτούκα διηύθυνε το γραφείο του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας του συζύγου της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έζησε μόνη της στη Νάρα μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1979, πριν μπει στο γηροκομείο. Ανέβηκε δύο φορές στο όρος Οντάκε ύψους 3.067 μέτρων και απολάμβανε μεγάλες πεζοπορίες ακόμη και όταν έγινε 100 ετών.

Πηγή: AP News

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή