Ναυάγιο στη Σικελία: «Η κακοκαιρία δεν έρχεται απροειδοποίητα», λέει Ναύαρχος του Λιμενικού

Τη δική του εκτίμηση έδωσε ο Νίκος Σπανός
Twitter
1'

Ανασύρθηκαν οι 6 σοροί από τις ιταλικές Αρχές στη Σικελία, εκεί όπου ναυάγησε το 56 μέτρων ιστιοφόρο «Bayzian». Τελευταία, αυτή της κόρης του μεγιστάνα Μάικ Λιντς.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στη Σικελία που κόστισε τη ζωή σε 7 άτομα. Νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Περβαινάς, Αντιναύαρχος εν αποστρατεία μιλώντας στην ΕΡΤ μίλησε για τα πιθανότερα σενάρια για τη βύθιση του πολυτελούς γιοτ. Την σιωπή του έσπασε και ο κατασκευαστής του σκάφους το οποίο χαρακτήρισε «αβύθιστο».

Παράλληλα τη δική του εκτίμηση για το συμβάν έδωσε ο Ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία και διεθνής πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Σοβαρό ναυτικό ατύχημα» χαρακτήρισε ο κ. Σπανός το ναυάγιο και τόνισε πως τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ σπάνια. Ακόμη επεσήμανε πως μια σειρά λαθών τόσο από την πλευρά του κυβερνήτη όσο και από τον σχεδιαστή του σκάφους μπορεί να συνέβαλε στην τραγωδία.

Ακόμη, απόρησε για τη θέση αγκυροβόλησης του γιοτ, μισό ναυτικό μίλι από την ακτή και κοντά στο λιμάνι, αμφισβητώντας την τήρηση των ναυτικών κανόνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια στη θάλασσα.

Επίσης, είπε πως η κακοκαιρία δεν έρχεται ποτέ απροειδοποίητα και πως έγκαιρη αντίδραση του πληρώματος είναι κρίσιμη για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις