ΗΠΑ: Πρώτα χιόνια τον Αύγουστο μετά από 20 χρόνια - Δείτε πού

Αύγουστος με δύο πρόσωπα... τα πρώτα χιόνια μετά από δύο δεκαετίες, πριν επιστρέψει το καλοκαίρι
Associated Press/Αρχείου
2'

Η κλιματική αλλαγή έχει φέρει τα πάνω κάτω στον καιρό, και το φετινό καλοκαίρι όσο και ο περασμένος χειμώνας δεν είχαν τίποτα κοινό με προηγούμενες χρονιές.

Και σύμφωνα με τις έως τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις δεν αναμένεται τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, αυτό το σαββατοκύριακο, τμήματα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ αναμένεται να δει τα πρώτα χιόνια της τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), τέσσερις περιοχές στα πολύ ορεινά της Σιέρα Νεβάδα - το πέρασμα Tioga, το Tuolumne Meadows, το Vogelsang και το Wwolf - έχουν ισχυρές πιθανότητες να δουν χιόνι από το πρωί της Παρασκευής έως το απόγευμα της Δευτέρας, σει μια «ασυνήθιστη, πρώιμη κρύα καταιγίδα», η οποία θα κάνει όσους βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα να δουν την πρώτη χιονόπτωση του Αυγούστου εδώ και 10 χρόνια.

«Αν και πρόκειται για ελαφρά ποσά, οι αυτοκινητιστές και οι πεζοπόροι θα πρέπει να γνωρίζουν αυτήν την πρόβλεψη», δήλωσε η υπηρεσία.

Το NWS προτείνει στους ταξιδιώτες να αλλάξουν τα σχέδια εάν είναι απαραίτητο, ειδικά όσοι είναι πάνω από 8.000 πόδια, καθώς ο δρόμος Tioga «μπορεί να γίνει ολισθηρός πριν λιώσει το χιόνι» και «η ορατότητα μπορεί να μειωθεί σημαντικά».

Ωστόσο, οι χειμωνιάτικες συνθήκες δεν θα διαρκέσουν πολύ, καθώς οι θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου αναμένεται να επιστρέψουν στην Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα.

Άλλα μέρη της δυτικής ακτής - συμπεριλαμβανομένου του Όρεγκον και της Νεβάδα - αναμένεται επίσης να παρουσιάσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από Πέμπτη έως Σάββατο.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο Λας Βέγκας αργότερα αυτή την εβδομάδα - οι οποίες θα είναι οι πρώτες από τα μέσα Ιουνίου, ανέφερε η Accuweather .

Οι ψυχρότερες τάσεις και η λιγότερη υγρασία συμβάλλουν επίσης στη μείωση της εξάπλωσης των πυρκαγιών κατά μήκος της δυτικής ακτής.

Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει επίσης φθινοπωρινές θερμοκρασίες, αφού πλήττεται από ψυχρό μέτωπο.

Οι κάτοικοι σε περιοχές του βορειοανατολικού Οχάιο θα ξυπνήσουν επίσης με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά θα δουν υδράργυρο και υγρασία να ανεβαίνουν στα ύψη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το WKYC .

Τα βορειοανατολικά και τα μεσοδυτικά παρουσιάζουν θερμοκρασίες περίπου 20 βαθμούς κάτω από το μέσο όρο, αλλά «θα αυξηθούν σταδιακά μέχρι το Σαββατοκύριακο».