Πούτιν: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν σε πυρηνικό σταθμό

«Ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στο πυρηνικό εργοστάσιο απόψε. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει ήδη ενημερωθεί», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Πούτιν: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν σε πυρηνικό σταθμό
AP
1'

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία σήμερα ότι προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή που εισέβαλαν εν μέρει οι ουκρανικές δυνάμεις ο Ρώσος πρόεδρος είπε:

«Ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στο πυρηνικό εργοστάσιο απόψε. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει ήδη ενημερωθεί», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Πούτιν, ο στρατός του οποίου ελέγχει το εργοστάσιο της Zaporizhzhia, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, σε ουκρανικό έδαφος, τόνισε ότι ο ΔΟΑΕ υποσχέθηκε να στείλει ειδικούς του στο Κουρσκ για να «αξιολογήσουν την κατάσταση».

Ο διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη ρωσική συνοριακή περιοχή, ανέφεραν σήμερα επίσημες ρωσικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου ρώτησε τον κυβερνήτη του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, για την κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο.

«Η κατάσταση είναι σταθερή, υπό έλεγχο. «Όλοι δουλεύουν κανονικά», απάντησε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή