Ίμπιζα: Νεκρή φοιτήτρια από τη Σκωτία που έκανε διακοπές στο νησί - Έπεσε από μπαλκόνι

Συναγερμός στα βρετανικά προξενεία για τους θανάτους φοιτητών στις Βαλεαρίδες νήσους

Ίμπιζα: Νεκρή φοιτήτρια από τη Σκωτία που έκανε διακοπές στο νησί - Έπεσε από μπαλκόνι
Instagram
2'

Μία φοιτήτρια Νομικής από τη Σκωτία σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ίμπιζα, καθώς φέρεται να έπεσε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου.

Πρόκειται για την 19χρονη Έμα Ράμσεϊ που φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Στράθκλαϊντ και πέθανε το πρωί της Τρίτης σε ξενοδοχείο στο Σαν Αντόνιο του νησιού της Μεσογείου.

Η νεαρή, με καταγωγή από το Χάμιλτον στο Σάουθ Λαναρκσάιρ χαρακτηρίστηκε από την οικογένειά της ως «ο απόλυτος άγγελος» με τη μητέρα της να δηλώνει ότι οι καρδιές τους είναι «για πάντα ραγισμένες».

Η φοιτήτρια είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο από τις διακοπές της λίγες ώρες πριν τον θάνατό της, λέγοντας στο Instagram ότι είχε «εμμονή με αυτό το μέρος». Η μητέρα της Μπάρμπαρα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι η κόρη της ήταν «η καλύτερη μου φίλη σε όλο τον κόσμο».

«Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις. Αναπαύσου εν ειρήνη γλυκέ μου άγγελε, κοιμήσου καλά, η μαμά σε αγαπάει τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Η Έμα επρόκειτο να ξεκινήσει το τρίτο έτος της Νομικής στο πανεπιστήμιο, με εκπρόσωπο του εκπαιδευτικού ιδρύματος να δηλώνει: «Η Έμα ήταν ένα πολύ αγαπημένο μέλος της φοιτητικής μας κοινότητας και είμαστε συγκλονισμένοι. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Έμα και όσους επηρεάστηκαν από αυτό το τρομερό περιστατικό».

Πώς έγινε το τραγικό συμβάν

Η εφημερίδα Olive Press της Ίμπιζα σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι ασθενοφόρα, αστυνομία και η πολιτική φρουρά κλήθηκαν στο ξενοδοχείο Vibra District, ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να σώσουν την 19χρονη.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις δήλωσε: «Στηρίζουμε την οικογένεια μιας Βρετανίδας που πέθανε στην Ισπανία και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Οι συνθήκες θανάτου της φοιτήτριας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο πρόκειται για την δεύτερη Βρετανίδα που πεθαίνει μετά από πτώση από ξενοδοχείο μέσα σε τέσσερις ημέρες, καθώς σύμφωνα με την σκωτσέζικη ιστοσελίδα stv.news το Σάβατο ένας 28χρονος έπεσε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Μαγιόρκα.

Με αφορμή τους δύο θανάτους Βρετανών τουριστών τα βρετανικά προξενεία στην Μαγιόρκα και την Ίμπιζα προειδοποίησαν τους παραθεριστές να «μένουν κοντά στις παρέες τους», καθώς τόσο η Έμμα όσο και ο 28χρονος ήταν μόνοι τους τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή