Κωνσταντινούπολη: Η Αγιά Σοφιά ο απόλυτος πόλος έλξης για τους επισκέπτες

Ο ξεναγός Ιωάννης Κουρτέσογλου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη και την επισκεψιμότητα.
1'

Από την ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, ο κ. Κουρτέσογλου μίλησε για την κίνηση στην Κωνσταντινούπολη και τους ταξιδιώτες που την επιλέγουν.

«Υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον απλά επειδή ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η επισκεψιμότητα ήταν χαμηλή. Υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για την Κωνσταντινούπολη, λόγω της άδειας που έχει ο κόσμος με την δουλειά του, πηγαίνει περισσότερο εκδρομές στην Καππαδοκία, στην Σμύρνη, στα παράλια του Πόντου και σαφώς στην Κωνσταντινούπολη», είπε αρχικά.

«Κάθε μέρα έχουμε εκδρομές σε πολλά σημεία της πόλης, και σήμερα θα επισκεφθούμε την γειτονιά της Αγίας Σοφίας, μέσα θα πάμε στο Μεγάλο Παζάρι, μετά στα Πριγκηπόννησα, και την Κυριακή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο», σημείωσε ο κ. Κουρτέσογλου.

Πόλος έλξης η Αγιά Σοφιά

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κουρτέσογλου, «Ένας βασικός λόγος που επηρεάζει έναν επισκέπτη στο να έρθει στην Κωνσταντινούπολη είναι η Αγία Σοφία παρόλο που έχει γίνει τζαμί. Από τις 15 Ιανουαρίου η επισκεψιμότητα στην Αγιά Σοφιά έχει εισιτήριο στον γυναικωνίτη, για τους τουρίστες και στους Τούρκους πολίτες. Κάτω είναι οι μουσουλμάνοι τούρκοι προσκυνητές. Στο κάτω μέρος δεν μπορεί να μπει ο τουρίστας. Η είσοδος για το μουσειακό μέρος της Αγιάς Σοφιάς είναι 25 ευρώ».

Δείτε το πρόσφατο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για το πώς... κατάντησαν την Αγιά Σοφιά: