ΗΠΑ: Συνελήφθη 66χρονος που απειλούσε δημόσια να δολοφονήσει τον Τραμπ

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται ότι βρέθηκαν «μιμητές» του δράστη.

ΗΠΑ: Συνελήφθη 66χρονος που απειλούσε δημόσια να δολοφονήσει τον Τραμπ
2'

Κάτοικος στην Αριζόνα καταζητείτο χθες Πέμπτη διότι απείλησε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, υποψήφιο για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κοτσίζ.

Ο κ. Τραμπ βρισκόταν στην Κοτσίζ καθώς κάνει περιοδεία σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, στο πλαίσιο της εκστρατείας του.

Σε βάρος του Ρόναλντ Λι Σίβρουντ, 66 ετών, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν στην πολιτεία Ουισκόνσιν, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ο κ. Σίβρουντ έχει πλέον συλληφθεί.

«Όχι, δεν άκουσα κάτι γι’ αυτό, αλλά δεν με εκπλήσσει κι ο λόγος είναι πως θέλω να κάνω πράγματα που είναι πολύ κακά για τους κακούς», δήλωσε ο μεγιστάνας ερωτηθείς σχετικά με την απειλή εναντίον του στην Αριζόνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται απειλές για τη ζωή των υποψηφίων ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Στις αρχές Αυγούστου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε κάτοικο στη Βιρτζίνια διότι απείλησε να δολοφονήσει την Κάμαλα Χάρις, τη Δημοκρατική αντιπρόεδρο και αντίπαλο του κ. Τραμπ. Τον Δεκέμβριο, κάτοικος στο Νιου Χάμσιρ συνελήφθη διότι απείλησε να δολοφονήσει υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Και τον περασμένο μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ επέζησε με ελαφρύ τραύμα στο αυτί του όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας του από νεαρό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια. Άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι δύο άνθρωποι από τα πυρά του δράστη, που έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερων σκοπευτών της Secret Service, της υπηρεσίας η οποία εγγυάται την ασφάλεια των σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία μπήκε στο μικροσκόπιο μετά την απόπειρα και η διευθύντριά της παραιτήθηκε.

Παρά τις έντονες επικρίσεις εναντίον της Secret Service από μορφές και οπαδούς της παράταξής του, ο κ. Τραμπ είπε πως τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για τους πράκτορές της και για «τη δουλειά που κάνουν», συμπληρώνοντας πως μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή