Γυναίκα βαρέθηκε να της κλέβουν αλληλογραφία - Έστειλε ανιχνευτή σπίτι της για να πιάσει τον κλέφτη

Το πρωί της Δευτέρας, οι βοηθοί του σερίφη κλήθηκαν στο ταχυδρομείο όπου η γυναίκα είπε στους υπαλλήλους ότι η αλληλογραφία της είχε κλαπεί ξανά, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου με τον ανιχνευτή

Αυτή η φωτογραφία που παρέχεται από το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα δείχνει ένα AirTag, που χρησιμοποιείται από έναν κάτοικο της Σάντα Μπάρμπαρα για να εντοπίσει τους κλέφτες που κλέβουν τα πακέτα τους στη Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια

γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα μέσω AP
2'

Μια γυναίκα από τη Νότια Καλιφόρνια, που είχε βαρεθεί να της κλέβουν τα δέματα από την ταχυδρομική της θυρίδα, έστειλε δέμα που περιείχε ένα Apple AirTag στο σπίτι της και εντόπισε έξυπνα τον ύποπτο κλέφτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Apple AirTag είναι μία συσκευή που στέλνει ένα ασφαλές σήμα Bluetooth που μπορεί να εντοπιστεί από κοντινές συσκευές στο δίκτυο της Εύρεσης της Apple.

Η γυναίκα είχε ήδη υποστεί αρκετές κλοπές αντικειμένων από το γραμματοκιβώτιό της στο ταχυδρομείο του Λος Άλαμος όταν σκέφτηκε την ιδέα, δήλωσε την Τρίτη το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα.

Τα AirTags της Apple αξίας 29 δολαρίων έχουν γίνει δημοφιλή αντικείμενα από την κυκλοφορία τους το 2021, βοηθώντας τους χρήστες να παρακολουθούν τη θέση οτιδήποτε, από τα χαμένα κλειδιά τους μέχρι τα πορτοφόλια και τις αποσκευές τους.

Το πρωί της Δευτέρας, οι βοηθοί του σερίφη κλήθηκαν στο ταχυδρομείο όπου η γυναίκα είπε στους υπαλλήλους ότι η αλληλογραφία της είχε κλαπεί ξανά, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου με το AirTag.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το AirTag σε ένα τετράγωνο στη Σάντα Μαρία, περίπου 26 χιλιόμετρα από το ταχυδρομείο, και συνέλαβαν δύο υπόπτους, μια 27χρονη γυναίκα από τη Σάντα Μαρία και έναν 37χρονο άνδρα από το Ρίβερσαϊντ.

Εντόπισαν το πακέτο με το AirTag ανάμεσα στην αλληλογραφία του θύματος, καθώς και αντικείμενα που πιστεύεται ότι είχαν κλαπεί από περισσότερα από δώδεκα άλλα άτομα.

Η γυναίκα αρνήθηκε να ταυτοποιηθεί, ανέφερε το τμήμα του σερίφη.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στη φυλακή με την κατηγορία της κατοχής επιταγών με σκοπό τη διάπραξη απάτης, της συνωμοσίας και της κλοπής ταυτότητας και πιστωτικών καρτών.

Ο 37χρονος είχε επίσης συλληφθεί με την κατηγορία της διάρρηξης και διάφορα άλλα εντάλματα κλοπής από την κομητεία Ρίβερσαϊντ.

Το τμήμα του σερίφη επαίνεσε το θύμα της ταχυδρομικής κλοπής που επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές ώστε να συλλάβουν τους υπόπτους αντί να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μόνη της μαζί τους.

Πηγή: AP News