Τι συμβαίνει τελικά όταν πεθαίνουμε - Αμερικανός ερευνητής απαντά

Μόνο κάποιες θεωρίες, επιστημονικές αναλύσεις αλλά και εμπειρίες ανθρώπων υπάρχουν για να μας δώσουν μία ιδέα για το τι συμβαίνει όταν κάποιος πεθαίνει
The dead man's body. Focus on hand
aradaphotography
2'

Ένας ερευνητής έδωσε μία απλή εξήγηση στο αιώνιο ερώτημα, τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε, ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει και τόσο.

Είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος πεθαίνει. Έχουμε μόνο κάποιες θεωρίες και επιστημονικές αναλύσεις και εμπειρίες ανθρώπων που έχουν φτάσει κοντά στον θάνατο, ωστόσο κανένας δεν έχει πραγματικά πάει και να γυρίσει για να μας πει την ιστορία.

Ο Αμερικανός ερευνητής Edwin C. May πρόσφατα μοιράστηκε τις σκέψεις του στο θέμα καλεσμένος στο podcast Shawn Ryan Show. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τον θάνατο, έρχεται... το απόλυτο τίποτα! Όταν ερωτήθηκε τι πιστεύει ότι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε, εκείνος απλώς απάντησε: «Τίποτα».

O Μay εξήγησε πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα: «Δεν μπορώ να μοιραστώ την εμπειρία μου ακόμα. Έχω διαβάσει πολύ και οι περισσότεροι νευροεπιστήμονες πιστεύουν ότι η συνείδηση είναι απόρροια του εγκεφάλου, μία αναδυόμενη ιδιότητά του».

«Αν αυτό αληθεύει, τότε η συνείδηση δεν μπορεί να επιβιώσει εάν ο εγκέφαλος καεί σε ένα κρεματόριο αφού πεθάνεις», είπε και σημείωσε ότι το μέλλον μπορεί να κρύβει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να έχει περισσότερες πληροφορίες από όσες έχουμε τώρα.

Όπως είπε αφήνει αναπάντητα ενδιαφέροντα ερωτήματα, που μπορεί να μην μπορούμε να απαντήσουμε, όπως το νόημα της ζωής.

Αντιθέτως, με την πάροδο του χρόνου οι επιστήμονες προσθέτουν εργαλεία στην εργαλειοθήκη έτσι ώστε 50 χρόνια από τώρα να μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok έχει πάνω από 8.500 likes και σχεδόν 3.000 σχόλια, ωστόσο δεν φαίνονται να συμφωνούν όλοι με τον May.

https://www.tiktok.com/@wartalk.interviews/video/7393513915239451934

«Μετά τον θάνατο είναι το ίδιο όπως πριν τη γέννηση», έγραψε ένας χρήστης.

«Από κάποιον που έχει κηρυχθεί κλινικά νεκρός και επανήλθε τρεις φορές με αρκετές εξωσωματικές εμπειρίες και τις δικές μου εμπειρίες σίγουρα κάπου πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε» έγραψε άλλος χρήστης.

Άλλοι ήταν πιο ουδέτεροι: «Κανένας δεν έζησε για να πει» σχολίασαν και άλλος: «Κανένας δεν ξέρει με σιγουριά. Αλλά δεν έχω δει ακόμα κανένα στοιχείο για ύπαρξη συνείδησης έξω από τον εγκέφαλο».

Άλλος χρήστης μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία: «Το 2018 σταμάτησε η καρδιά μου και ήταν το ίδιο όπως πριν γεννηθώ. Το απόλυτο τίποτα. Αλλά δεν ήταν τρομακτικό ή κακό, γιατί δεν υπήρχε κάτι να νιώσω. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι».