Νοτιοκορεάτες επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη συσκευή στον κόσμο που ελέγχει τον εγκέφαλο

Το νέο εργαλείο «μεγάλης εμβέλειας» και μεγάλου όγκου αναπτύχθηκε από ειδικούς στο Ινστιτούτο Γενικής Επιστήμης της Νότιας Κορέας

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη συσκευή στον κόσμο που ελέγχει τον εγκέφαλο
1'

Μπορεί να ακούγεται σαν ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι αλήθεια ότι Νοτιοκορεάτες επιστήμονες έχουν ήδη αναπτύξει την πρώτη συσκευή στον κόσμο που μπορεί να ελέγξει τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πρόσφατα παρουσίασαν μία πρωτοποριακή συσκευή που θα κάνει τον έλεγχο του εγκεφάλου πραγματικότητα, αλλά πριν πανικοβληθείτε, οι επιστήμονες εξηγούν ότι θα μπορούσε να έχει πολύ καλή χρήση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές θα μπορούσε να ρίξει περισσότερο φως στο πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών.

Το νέο εργαλείο «μεγάλης εμβέλειας» και μεγάλου όγκου αναπτύχθηκε από ειδικούς στο Ινστιτούτο Γενικής Επιστήμης της Κορέας.

Λένε ότι έχει την ικανότητα να χειρίζεται τον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία. Η συσκευή έχει ονομαστεί Nanon-MIND και εκτιμάται ότι θα μπορεί να γίνεται χρήση της εξ αποστάσεως.

Η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα κάποιες λειτουργίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων, της κοινωνικής συμπεριφοράς και της γνώσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή